Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Idrett og alkoholservering

Stabæk ønsker å servere øl på hjemmekampene på Nadderud. Det synes Stig Rugset ikke er en god idé.

Foto: KARL BRAANAAS

I Budstikka torsdag 27. februar kan vi lese om at Norges Fotballforbund åpner for alkoholservering på norske fotballarenaer. Vi får også vite at Stabæk har planene klare for ølsalg, kanskje allerede denne våren.

Det at NFF opphever sitt forbud mot alkoholsalg, er bare en side av saken. Regelverket til Bærum kommune avgjør hvem som får skjenke når og hvor. Dagens regler gjelder for perioden 2016 til 2020. Nytt regelverk for påfølgende fireårsperiode skal vedtas politisk før september i år.

Dagens regelverk er ganske restriktivt. Det gis ikke skjenkebevilgning til serveringssteder ved idrettsanlegg eller ved idrettsarrangement. Skjenking på slike steder kan kun finne sted på avgrenset område, avskjermet fra ordinært publikum.

Om dette kommunale regelverket skal liberaliseres, er så vidt jeg vet ennå ikke avgjort. Skulle vi få et helt nytt regelverk, med en helt annen innretning og ordlyd, vil det være ganske oppsiktsvekkende.

Hva så med konsekvensene, hvis Stabæk får gjennomført sine planer? Da må likhet for loven gjelde som prinsipp. Hvis Stabæk skal få lov til å servere alkohol på avgrensede områder på sin arena, under sine arrangementer, må også andre idrettslag få samme tillatelse, om de ønsker det. For eksempel håndball, friidrett, curling, hockey, bandy, tennis, svømming. Vi har mange haller og arenaer i vår kommune, og mange idrettslag med slunken kasse.

Idretten har tradisjonelt sett vært en alkoholfri sone, og det er noen gode grunner til det. Idrettens formål og verdigrunnlag, dens omdømme, lar seg ikke uten videre forene med å tjene penger på salg av alkohol. Hensyn til barn og unge, er også et tungt argument for en fortsatt restriktiv linje. Ønsker vi et frislipp av skjenkebevilgninger på idrettsanlegg i vår kommune, nå når NFF opphever sitt forbud på sine arenaer?

Jeg er litt festbrems her, akkurat som vår statsminister Erna Solberg, som under en spørretime i mai 2015 sa at alkohol i tilknytning til idrettsarrangementer, ikke passer seg.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.