Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Idrett hele året med betongdekke

– Det må være selvsagt at Bærum kommune klarer å fremskaffe nødvendige midler for betong på Stabæks kunstisbane, skriver innsenderen.

– Det må være selvsagt at Bærum kommune klarer å fremskaffe nødvendige midler for betong på Stabæks kunstisbane, skriver innsenderen.

Foto: TRINE JØDAL

Denne våren gjennomgår kunstisen på Stabekkbanen en total fornyelse. 

I første omgang betyr dette at selve banen med kjølerør og tilhørende opplegg fornyes. Bakgrunnen for prosjektet er at kommunen skal oppgradere en svært gammel avløpsledning som ligger under banen og som i flere år har vært lekk med ditto kloakk ut i grunnen.

Dagens kunstisbane har grus som toppdekke. Et dekke som tilfredsstiller bandyen, men som gjør at banen ikke benyttes av annen idrett i perioden uten is, altså fra april til oktober. Selv ikke minifotballen er interessert.

Dette ønsker Stabæk IF å gjøre noe med og får støtte av «alle» som har kjennskap til prosjektet. Stabæk IF jobber nå intenst for å fremskaffe de ca. 1,5 millioner kroner som gjør at banen kan få et nytt toppdekke i betong.

Hvorfor betong som toppdekke?

  • I dag brukes det to til tre uker på å islegge banen. Til dette medgår store mengder strøm og vann. Med betongdekt bane legges is på to til tre dager, og miljøgevinsten blir stor.
  • Betong gir gjennom hele sesongen med kunstis langt lavere driftsutgifter.
  • Stabæk kunstis leverer fjernvarme til Stabekk barneskole, Ringstabekk ungdomsskole og Stabæks klubbhus og garderober. Mottagerne får dermed dekket sitt behov for oppvarming og varmt vann til dusj etc. Dette er et lokalt miljøtiltak, og bane med overflate av betong vil forsterke leveransen av fjernvarme.
  • I sommerperioden vil banen kunne være samlingssted for en rekke aktiviteter. Padeltennis, rulleskøyteaktiviteter, landhockey på kunstgressdekke som kan rulles av og på betongdekket, barmarkstrening på rulleskøyter for bandyspillere med mer. I dag benytter flere kommuner seg av mulighetene for sommeraktiviteter på kunstisbaner med toppdekk i betong. Tønsberg fikk Maier skøytearena med bandybane ferdigstilt i 2020.

Det må være selvsagt at Bærum kommune klarer å fremskaffe nødvendige midler, 1,5 millioner kroner, for å kunne realisere planene om betong som toppdekke på Stabæks kunstisbane.

Har ikke Bærum kommune et miljøfond hvor det kan bevilges penger fra? Her bør det være store muligheter for prosjektet på Stabekkbanen.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.