Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ideologi er ikke nok

– Svømmeopplæringen koster ikke Bærum kommune mye penger. Det er ikke der de store pengene går, når vi blant annet tenker på kostnadene ved byggingen av vår nye svømmehall på Rud, skriver innsenderen. Her fra hallen på Rud.

– Svømmeopplæringen koster ikke Bærum kommune mye penger. Det er ikke der de store pengene går, når vi blant annet tenker på kostnadene ved byggingen av vår nye svømmehall på Rud, skriver innsenderen. Her fra hallen på Rud.

Foto: Joakim S. Enger

I hovedutvalg for barn og unge i Bærum skapes flertall i en majoritet av sakene av Frps og Høyres representanter.

I forrige møte stemte Frp nei til å legge svømmeopplæringen for skolebarn i Bærum ut på anbud. Dermed falt forslaget. 

Med tanke på at dette er et åpenbart brudd på vårt ideologiske standpunkt, så er det greit å fortelle hvorfor vi tok dette valget.

Svømmeopplæringen i dag tas hånd om av Sjøholmen Maritime Senter. Sjøholmen tilbyr både svømmeopplæring og livredningsopplæring. Har ditt barn gått gjennom grunnskolen i Bærum, så har du på et tidspunkt hørt om Sjøholmen.

Sjøholmen har tre svømmelærere ansatt, og disse har lang erfaring med å arbeide med barn og unge. Frp er veldig fornøyd med jobben som gjøres der, i en så stor grad at vi flere ganger gjennom de siste årene har valgt å stanse forslag om nedskalering av tilbudet. 

Vi har sørget for at budsjettet opprettholdes gjennom forhandlinger med de andre borgerlige partiene, sist etter valget i 2019.

Jan M. Thalberg jr. er leder for Bærum Frp og kommunestyrerepresentant.

Jan M. Thalberg jr. er leder for Bærum Frp og kommunestyrerepresentant.

Foto: KNUT BJERKE

Nå kom det igjen et forslag fra administrasjonen som i praksis vil bety en nedskalering av driften på Sjøholmen og som ville føre til at de tre svømmelærerne ville miste jobben, eventuelt bli overført til annet arbeid i grunnskolen hvis de har nødvendig kompetanse.

Det er her denne saken begynner å bli vanskelig for Frp. Vi er nemlig tilhengere av at administrasjonen leter etter muligheter for å sette offentlige oppgaver ut på anbud. Vi ønsker at skattebetalerne skal få mest mulig igjen for pengene, og vi mener at mange oppgaver kan gjøres bedre og billigere av private bedrifter. Dette ligger i ryggraden vår.

Eksempelvis har private barnehager hevet kvaliteten både på offentlige og private barnehager og samtidig vist at det kan driftes rimeligere. Denne måten å tenke på gjør hverdagen bedre for oss alle, inkludert for de ansatte i offentlig sektor.

Men så er det skaleringen da. Svømmeopplæringen koster ikke Bærum kommune mye penger. Det er ikke der de store pengene går, når vi blant annet tenker på kostnadene ved byggingen av vår nye svømmehall på Rud. 

Frp klarer ikke å se at vi i denne saken både skal klare å heve kvaliteten og antall timer, til samme pris som før. Det er nemlig ingen av de eksisterende svømmelærerne som blir mangemillionærer av å drive med opplæring for våre barn.

Det krever sin kvinne eller mann å få et barn med vannskrekk til å gå ut i vannet eller bassenget. Det kan være oppriktig vannskrekk, religiøse innvendinger, dårlig selvtillit, dårlig selvbilde eller bare vrangvilje. Spesielt kan dette være en utfordring med nye innflyttere til landet, der ingen av foreldrene kan svømme eller føler seg trygge i vannet. 

Der er Sjøholmen ekstra viktig for at man både skal lære å svømme og samtidig lære om farene ved å falle i kaldt sjøvann. Det ligger mye god pedagogikk og lang erfaring bak en god svømmelærer.

Frp er ikke villig til å kaste på båten noe som virker kun fordi vår ideologiske retning tilsier at vi bør gå den veien. Først og fremst er Frp i Bærum et pragmatisk parti som leter etter de beste alternativene for innbyggerne.

Ideologi alene er ikke grunn god nok, og definitivt ikke i denne saken.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.