Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hvorfor stoppet kommunen klimaprosjekt?

Ved eiendommen henger dette oppslaget.
Ved eiendommen henger dette oppslaget.
Foto: PRIVAT

Vi er en av mange aktive turgåere langt Lommedalselven som med glede og interesse har fått med oss at det er utviklet en modell for et bærekraftig og klimavennlig boligtun i Brynsveien 146 (se bilde). Vi stusser over at kommunen kan bruke så lang tid på en så viktig sak. Det er flere som kunne tenke seg en slik bolig.

Vi har fått beskjed om at kommunen uten videre avslo arkitektenes søknad da de forsøkte å fremme denne. Man ga ikke engang arkitektene i Snøhetta mulighet til å legge frem alternativer til bedre tilpassede løsninger, samtidig som andre har fått det. Det henger virkelig ikke på greip.

Vår Høyre-ordfører Lisbeth Hammer Krog erklærer stadig hvordan Bærum prioriterer klima og bærekraft, og satser på være i toppsjiktet på dette arbeidet i landet.

Det må da derfor kunne forventes at en så ressurssterk kommune som Bærum klarer å finne konstruktive og fungerende løsninger slik at både klimavennlige boliger og natur blir ivaretatt i et så toneangivende og viktig prosjekt som det i Brynsveien? Hvorfor viser ikke kommunen vilje til normal dialog og løsning for et så viktig tiltak for både klima og miljø?

Hva kommunen holder på med er en gåte. Jeg håper søkelys på saken vil gi oss svar.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.