Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hvorfor stengt hundejorde?

– Ikke begriper jeg hvorfor det er stengt, skriver innsenderen om hundejordet ved Semsvannet.

– Ikke begriper jeg hvorfor det er stengt, skriver innsenderen om hundejordet ved Semsvannet.

Foto: TORGEIR STRANDHAGEN

Ved Semsvannet i Asker har de cirka 10.000 hundene i Asker nytt den vakre, inngjerdede hundegården ned mot vannet i en årrekke. Der kan de løpe rundt og leke, ta seg en dukkert om sommeren og få den mosjonen hunder trenger – særlig i den lange perioden med båndtvang i sommerhalvåret.

Men ikke nå for tiden. Asker Jeger- og Fiskerforening (AJFF) – som driver området for kommunen – skriver i et oppslag på porten at området er stengt, fordi jordet er slitt og vegetasjonen visstnok ikke godt nok ivaretatt (!).

I mellomtiden – inntil dette er rettet opp – må hundeeiere fra nær og fjern med sine håpefulle firbente – gå slukkøret hjem. Jeg vet ikke hvor lenge jordet har vært stengt, men ifølge AJFF skal det være slik «inntil videre».

Jeg tar selv turen fra Oslo til Semsvannet en sjelden gang, fordi det – utrolig nok – ikke finnes tilsvarende områder i Oslo Vest. 

Hundejordet ser akkurat så fantastisk ut som det pleier. Fritt for hundelort og med de første vakre vårblomstene. Så ikke begriper jeg – og alle de andre som sto der slukkøret ved den stengte porten – hvorfor det er stengt.

Men skulle det være tilfelle at jordet er en tanke slitt, kan det vel ikke komme som noen overraskelse at et område som er reservert for hunder i ellevill lek, er litt mer slitt enn gressplenen i en park. Men hva så? Og hvorfor kan ikke dette i så fall rettes opp uten å måtte gå til et så drastisk skritt som å stenge ned området i lengre tid?

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.