Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hvorfor skal syklistene prioriteres, MDG?

Artikkelforfatteren er ikke enig med MDG-politiker Hans Rugset (bildet) at syklistene skal prioriteres i trafikkarbeidet.

 

FOTO: NICOLAI LANDMARK

I Budstikka 10. juli ba Hans Rugset fra Bærum MDG i intervju om at syklistene bør prioriteres. Når noen prioriteres, går det utover andre. Hvem skal nedprioriteres?

I artikkelen i Budstikka ble det vist til at de fleste hovedsykkelveiene går langs fylkesveier. Det er mulig at Viken vil prioritere syklister i Bærum fremfor å bygge fortau som trygger skoleveien, men jeg håper ikke det.

Rugset skylder på Bærum kommune for manglende satsing på syklistene, men kommunen har ikke ansvaret for fylkesveiene. Når Rugset viser til hvor mye Oslo har gjort for syklistene, må han ikke glemme at som eget fylke har Oslo ansvar for og bestemmer over fylkesveiene.

Når Oslo har prioritert syklistene kan det se ut til at det har gått utover andre innbyggere. I Aftenposten 08. juli skrev tre tidligere medlemmer av Det sentrale eldreråd i Oslo at Oslo satser på sykkel, men tar ikke godt vare på sine eldre og pleietrengende. Slik ønsker vi vel ikke at det skal være i Bærum.

I Budstikka 11. juli er det en artikkel om manglende fortau langs Kirkeveien. De har ventet i 27 år på fortau som kan gjøre skoleveien tryggere. Etter min mening bør tiltak som gjelder trafikksikkerhet for barn prioriteres fremfor tiltak som legger til rette for at syklistene skal komme raskest mulig frem. De fleste syklister i 40–50 års alderen har eller har hatt skolebarn. Selv har jeg barnebarn, og er opptatt av trygge veier der barn ferdes. Det bør vi alle være opptatt av. Alle trafikanter, både bilister, syklister og ikke minst de gående ønsker seg bedre trafikkforhold. Fotgjengere, og særlig skolebarn bør prioriteres.

Det er på tide at MDG snakker om andre enn syklistene når de snakker om trafikk. Syklistene er ikke den svakeste gruppen i trafikken. Først må vi legge til rette for gående, og særlig barn, før vi gjør større tiltak for syklistene. I mellomtiden forventer jeg at syklistene følger trafikkreglene og sykler på fotgjengernes premisser når de benytter fortauene. Syklister i stor fart på fortau skaper farlige situasjoner.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.