Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hvorfor motarbeider Bærums kafeer miljøvennlige tiltak?

«Pappkrus» som brukes til kaffedrikker er ikke gjenvinnbare og dermed en miljøbelastning. Alle burde vel være enig i at bruken må reduseres, eller? Langt ifra.

Engangskrusene vi får på kafeer og restauranter virker miljøvennlige. 

De er jo laget av papp, et naturlig materiale. Mindre kjent er at innsiden som regel er dekket av et tynt lag plast. Dermed kan krus laget av «papp» ikke gjenvinnes men sorteres som restavfall. Det finnes ingen tall på omfang av bruken av slike krus i Norge. I Storbritannia er det 38 per innbygger i året. For Norge ville det betydd 190 millioner kopper årlig.

Termokopp

Jeg prøver å være klimasmart og har alltid med meg en termokopp på mine daglige trilleturer nå som jeg er i foreldrepermisjon. 

Det som forbløffer meg er motstanden jeg møter på kafeer rundt omkring i Bærum når jeg ber om å få kaffen i min medbragte, rene kopp. Svært ofte blir ønsket mitt avvist med henvisning til hygieniske forskrifter, eller kafeen blir tilberedt i et engangskrus likevel. Om det ikke var overraskende nok kommenterte en annen kunde på en kafé på Strand i dag hvor glad hun var for at kafeen tok hygiene på alvor. Mer ydmykende blir det ikke.

Anbefalt metode

Til alle ansatte og eiere av kafeer vil jeg gjerne anbefale følgende metode for å lage espressobasert kaffe uten engangskrus. 1. Lag espresso i vanlig keramikkrus. 2. Hell espresso i medbragt krus. Det fullt mulig uten å berøre koppen. 3. Stream melk i separat krus. 4. Hell melken i medbragt krus. Enkelt og hygienisk.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.