Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hvorfor må det betales for billetter til 17. mai?

– Kan ikke 17. mai-feiringen på Eiksmarka skole være gratis? Så kan hver enkelt betale for kaker, brus og is i kiosken? skriver innsenderen.

– Kan ikke 17. mai-feiringen på Eiksmarka skole være gratis? Så kan hver enkelt betale for kaker, brus og is i kiosken? skriver innsenderen.

FOTO: PRIVAT

17. mai er kanskje den viktigste dagen for inkludering i Norge. Det er dagen da alle skal med, alle skal være glade og alle skal ha de samme mulighetene. Du skal kunne feire 17. mai uavhengig av foreldrenes inntekt.

Så hvorfor tar 17.-mai-komiteen på Eiksmarka skole 100 kroner per barn for å delta på skolens feiring? 

Lappen med informasjon om betalingen deles ut av lærerne på skolen. For 100 kroner får barnet to muffins og en brus eller jus. I tillegg gir billetten adgang til 17. mai-lekene. Mange av skolens foreldre har råd til å betale, men det betyr ikke at det er greit for alle.

Hverdagen med barn byr på mange kostnader, og debatten i idretten har gått noen år. Høye kostnader gjør at barn blir stående utenfor. Det blir et skille mellom de som har råd og de som ikke har det. 

Vi har økende barnefattigdom i Norge. Forskjellene blir større. Skolene skal ikke bidra til denne forskjellen.

Kan ikke 17. mai-feiringen på Eiksmarka skole være gratis? Så kan hver enkelt betale for kaker, brus og is i kiosken? 

Å løpe med potet eller hoppe sekk koster ingenting. Hvis barna vil ha premie, kan de få en kupong. Når de har fått tre kuponger, kan det gi en is i kiosken. Utgiftene til is kan dekkes gjennom overskuddet av kiosksalget.

Lekene som blir igjen etter korpsets loppemarked, kan også være premier. Mulighetene er mange hvis man velger å se dem.

Jeg blir oppgitt og flau over å tilhøre en skole der det ikke virker som om noen tenker på hva vi skal gjøre for å inkludere alle. Når jeg diskuterer med andre foreldre, svarer påfallende mange «sånn har det alltid vært». 

Det er på tide at vi gjør noe med dette. Fjern betalingen på 17. mai.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.