Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hvorfor ingen debatt i Budstikka om 5G?

– Ulempene må frem i lyset, skriver innsenderen om mobilstråling.

– Ulempene må frem i lyset, skriver innsenderen om mobilstråling.

FOTO: ULF HANSEN

Alt fokus er på virus. Telekombransjen får i full fart sette opp et omfattende nytt mobilnett – uten motstand, uten konsekvensanalyse. De påståtte fordelene blir omtalt i nesten panegyriske ordelag, mens befolkningen blir sittende uten informasjon om virkninger på helse og miljø.

Ulempene må frem i lyset. Faktisk finnes det en stor mengde kunnskap om skadevirkningene av alt trådløst. Kunnskapen ser ut til å være ukjent for folk flest – dessverre også for mange myndighetspersoner.

Mikrobølgestrålingen fra 5G, og fra tidligere generasjoner mobilnettverk, kan blant annet forårsake alvorlige irreversible skader på reproduksjonssystemet og genmaterialet, økt kreftrisiko og gi nevrologiske problemer, samt vanskeligheter med konsentrasjon. Sjekk forskningen referert til i kunnskapsbasen på Folkets Stråleverns nettsider.

Det protesteres mot 5G verden rundt. I Europa tar stadig flere byer og land helserisikoen inn over seg og stanser utbyggingen. Mens ikke et øyebryn løftes hos vårt hjemlige Strålevern, som virker mer opptatt av å beskytte strålingen enn menneskers helse. Burde de ikke spørre seg: Hva er det andre har skjønt som ikke vi har skjønt?

Blant dem som etter hvert vet her i Norge – som leger, politikere og folk i telekombransjen som kjenner til ubehagelige fakta om helserisikoen – er det mange som tier. De vil ikke bli latterliggjort. De orker ikke ta ansvar. Motkreftene er for sterke.

Systemsvikten blir total når heller ingen medier prioriterer en grundig gjennomgang av hvordan fremtiden påvirkes av 5G-utbyggingen. Det er på tide med realitetsorientering og at mediene tar sitt samfunnsansvar og kjører i gang debatt.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.