Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hvorfor gjør ikke Asker mer for syklistene?

Igjen har det skjedd en alvorlig sykkelulykke i Asker. Vi som kom syklende forbi like etterpå fikk en alvorlig påminnelse om hvor farlig det er å sykle langs hovedveiene i Asker.

På Nesbru, mellom Holmen og Billingstad, der dette skjedde, er det vanligvis mange biler, syklister og fotgjengere. Det er mange stikkveier og mye vegetasjon som gjør det uoversiktlig. Det går som regel bra, men altså ikke alltid.

Det skal letes lenge for å finne noen reelle forbedringer

Jeg er stadig forundret over at det ikke gjøres noe for å forbedre situasjonen. Da tenker jeg ikke bare på å bygge nye sykkelveier, men også på oppmerking, skilting, kutting av vegetasjon o.l. Det er for enkelt å unnskylde seg med at dette er en fylkesvei – som sikkert mange av hovedveiene i Asker er – og ikke et kommunalt ansvar.

«Sykkelkommunen Asker» synes primært å innebære å arrangere sykkelritt og bygge velodrom. Det skal letes lenge for å finne noen reelle forbedringer for syklistene. I Bærum og Oslo gjøres det stadig ting som forbedrer tryggheten for syklister. Men altså ikke i Asker.

Det er interessant å vite om noen av de som stiller til valg i neste måned har tenkt å gjøre noe med dette. Eller om sykling i Asker fortsetter å være en risikofylt aktivitet også de kommende fire årene.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.