Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hvorfor er Budstikkas redaktør så ivrig?

– Hva vil redaktøren bruke tallene til? spør Bård K. Dahl i Rødt Asker.

– Hva vil redaktøren bruke tallene til? spør Bård K. Dahl i Rødt Asker.

Foto: KARL BRAANAAS

Undertegnede lurer på hvorfor Budstikkas redaktør er så ivrig på å få tallene på smittede fordelt på de enkelte poststedene? Hva vil redaktøren bruke disse tallene til? 

Er det noe vi har sett gjennom pandemien, så er det at enkelte har en stor glede av å sverte folk som er smittet, og spesielt har dette rammet unge jenter. 

Jeg ser ikke hvilken interesse Budstikkas redaktør skal ha av å få bekreftet at enkelte områder har mer smitte enn andre. Frps interesse av dette her jeg absolutt en formening av hva kommer av. 

Jeg kan komme med en spådom: De postnumrene som har en stor andel av mennesker som har mange kvadrat per husstandsmedlem, og med yrker som kan gjøres fra hjemmekontor, har også lavere smitte. De som har postnummer med yrkesgrupper som samfunnet er avhengig av, som rengjør eller møter mange mennesker i sitt yrke og som ikke kan jobbe hjemmefra, har større andel smitte.

Etter undertegnedes formening ser det ut som om kommuneoverlegen har forstått dette og ikke ønsker å bidra til en fordømmelse av folk ut fra sosioøkonomisk plassering. 

Jeg er ingen pandemiekspert, men har forstått såpass at skal samfunnet fortsatt fungere, trenger vi folk som fortsetter å jobbe i yrker hvor de treffer andre mennesker, uten at disse områdene skal pekes ut som spesielt smittefarlige eller skjødesløse i pandemibekjempelsen.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.