Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hvorfor Drengsrud?

Asker Fotball kvinner under en trening på Føyka i sommer. – Blir det er nytt fotballanlegg på Drengsrud, ser Asker Skiklubb Fotball Kvinner det som helt naturlig at matcharenaen blir den nye hjemmebanen for A-laget til kvinnene på lik linje med A-laget til herrene, skriver sportslig leder Leslie Tangen.

Foto: KNUT BJERKE

Etter flere dager med offentlig diskusjon mellom Asker Skiklubb, Asker kommune og Asker Fotball om et mulig nytt fotballanlegg på Drengsrud er på høy tid at også Asker Skiklubb Fotball Kvinner får si sitt med egne ord om denne saken:

Det er sportslig riktig og viktig at samtalene om å bygge et nytt fotballanlegg på Drengsrud fortsetter.

Styret i Asker Skiklubb Fotball Kvinner har en stor målsetting om å jobbe hver eneste dag for et best mulig tilbud til spillerne. Det betyr fokus på et best mulig sportslig tilbud kombinert med et best mulig sosialt tilbud.

Selvfølgelig er målsettingen og ønsket at våre spillere skal utvikle seg best mulig ferdighetsmessig, slik at vi også kan bygge opp klubben, og igjen kan klatre oppover i divisjonssystemet, men vi jobber også hardt for at de med andre ambisjoner også skal fortsette å ha sin trygge havn i Asker Skiklubb Fotball Kvinner.

Vi har en arv og en historie som Norges beste kvinnelag over lang tid, men det var den gang da, nå må vi se fremover.

Vi har hatt og har det trygt under vingene til skiklubben på Føyka. Men vi må takle og tilpasse oss nye tider. Vi må alltid være våkne og villige til å vurdere og diskutere hvordan vi best mulig kan møte fremtidens utfordringer og mål.

Hvordan klarer vi dette best mulig? Naturligvis ikke alene. Dette må vi gjøre sammen, et samlet fotballmiljø vil gjøre dette langt mer gjennomførbart. Vi samarbeider allerede godt med barnefotballen i klubben og med guttene/ herrene i Asker Fotball. Vi har en god dialog, noe vi ønsker å fortsette med til det beste for spillerne, både jentene og guttene.

Blir det er nytt fotballanlegg på Drengsrud, ser Asker Skiklubb Fotball Kvinner det som helt naturlig at matcharenaen blir den nye hjemmebanen for A-laget til kvinnene på lik linje med A-laget til herrene i Asker Fotball.

Hvis det fortsatt er mulig å bygge et nytt og mer tidsriktig fotballanlegg på Drengsrud, skylder vi våre spillere, trenere, støtteapparat og foresatte å være positive til en dialog med kommunen.

Så langt har ikke Asker Skiklubb Fotball Kvinner vært involvert i dialogen med kommunen, men det bør vi bli nå, slik at vi kan forsikre oss om at også jentene får sin rettmessige plass på Drengsrud om dette blir noe av.

Ideen om et rent fotballanlegg på Drengsrud er spennende.

Det bør ikke være noen overraskelse for noen at Asker Skiklubb Fotball Kvinner er positiv til dette initiativet. Et enstemmig styre i Asker Skiklubb Fotball Kvinner gikk offentlig ut i forkant av årsmøtet 25. september i fjor og støttet avtalen om å flytte idrettsanleggene til Skiklubben til Drengsrud.

Argumentene for at dette er rett måte å møte fremtiden på har ikke endret seg.

Vi må aldri glemme at vi skylder først og fremst spillerne, både dagens og ikke minst fremtidens spillere, å se fremover og til enhver tid vurdere hva vi kan gjøre til det beste for dem og klubben både på kort og lang sikt.

Hvis det betyr samtaler med kommunen og andre for å få til et nytt fotballanlegg på Drengsrud, må vi ikke være redde for å snakke sammen om det.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.