Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hvorfor ble svømmehallen stengt?

– Bærum bør snarest mulig åpne Nadderudhallen svømmehall for publikum, skriver innsenderen.

– Bærum bør snarest mulig åpne Nadderudhallen svømmehall for publikum, skriver innsenderen.

Foto: KARL BRAANAAS

Jeg har drevet med svømming i omkring 64 år og har i mange år gledet meg over å kunne svømme i Nadderudhallen i Bærum. 

Gleden tok en brå slutt da kommunen i høst vedtok å stenge hallen på grunn av faren for smitte av covid-19. 

Jeg uttrykte overfor personalet at tiltaket var urimelig, siden det er allment kjent at bassenget bruker klor som desinfeksjonsmiddel. Enhver som har jobb på sykehus eller i rengjøringsbransjen, vet at klor effektivt tar knekken på bakterier og virus. 

Derfor var det interessant å lese i Aftenposten 14. april at forskere har foretatt en (helt unødvendig) studie av hvorvidt koronavirus kan overleve i klorvann. Det kan det selvsagt ikke, og forsøket viste at viruset ble drept i løpet av 30 sekunder. Klorvann dreper alle bakterier og virus, hvilket er begrunnelsen for at klor tilsettes svømmebassenger.

Til tross for at klor (i likhet med brom og hydrogen peroksid) er et kjent desinfeksjonsmiddel og et kontrollert forsøk har bekreftet det alle burde vite, er svømmehallen fortsatt stengt. 

Det har aldri foreligget en rasjonell begrunnelse for stenging, og Bærum og andre kommuner som driver svømmehaller, bør snarest mulig åpne for publikum.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.