Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hvorfor Bærum sykehus må ut av Vestre Viken

Kalkulasjonene til Venner av Bærum sykehus ser ikke ut til å inkludere at Norges femte største pasientgrunnlag ikke anser Drammen som et naturlig sentrum for oss i Asker og Bærum, skriver Pensjonistpartiets Kjell-Ole Heggland.

Foto: Eva Groven

I Budstikka 29. august setter Venner av Bærum Sykehus (VBS) fingeren på at regnestykket er feil. VBS’ kalkulasjoner ser imidlertid ikke ut til å inkludere at Norges fem største pasientgrunnlag ikke anser Drammen som et naturlig sentrum for oss i Asker og Bærum.

Etter illevarslende informasjon fra Akershus legeforening i 2015, satte Pp Bærum det nedleggingstruede Bærum sykehus på sakskartet. Resultatet av vår innsats var at sykehuset i Bærum, som eneste sykehus i hele Norge, ble «kommunalisert». Det tverrpolitiske sykehusutvalget i Asker og Bærum ble introdusert av Ap både i Asker og Bærum kommunestyre. Dette utvalget blir definitivt hørt. Men som politisk parti kan ikke Pp Bærum tillate seg å hvile på laurbærene.

Bærum sykehus har et pasientgrunnlag på 220.000 innbyggere. Snart utgjør pasientgrunnlaget til Bærum sykehus mer enn 50 prosent av totalen i hele Vestre Viken Helseforetak (VVHF). De andre 50 prosentene betjenes av sykehusene i Drammen, Ringerike og Kongsberg.

Dersom Bærum sykehus skal kunne betjene en befolkning og befolkningsvekst som er blant de største i landet, må sykehuset utvides og utvikles som et områdesykehus for Norges femte største befolkningskonsentrasjon.

Vi unner selvfølgelig Drammen et nytt sykehus for sitt pasientgrunnlag på 140.000 innbyggere. Men dersom pasientgrunnlaget i Drammen ikke betaler for dimensjonene som planlegges i Drammen, er det ingen finansieringsløsning å selge eiendom i Bærum og underbudsjettere Bærum sykehus. Da får heller det nye sykehuset i Drammen nedskaleres. Man må snart forstå at vi bæringer ikke ønsker å reise til Drammen for behandling eller gå på sykebesøk. Og dersom VVHF ikke vil utvikle Bærum sykehus, er det best å avvikle tvangsekteskapet med VVHF. Da kan Bærum sykehus atter bli et selvstendig helseforetak.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.