Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hvordan skal Asker se ut i fremtiden?

– Askerparken må bevares som en grønn lunge, skriver innsenderen om området ved Føyka i Asker sentrum.

– Askerparken må bevares som en grønn lunge, skriver innsenderen om området ved Føyka i Asker sentrum.

Foto: SILJE M. KALSTØ

Askers administrative og politiske organer er for tiden inne i et omfattende arbeid med arealplanen for hele kommunen. 

Det byr på en rekke utfordringer med fokus på langsiktighet, bærekraft, harmonisering med tidligere planer, ikke minst i gamle Røyken og Hurum, samt hensynet til befolkningens interesser og behov. 

I saker der motstridende interesser oppstår, er det viktig å oppnå omforente løsninger basert på vinn/vinn-utfall.

Asker KrF er sammen med Høyre, Venstre og Sp i en prosess der vi arbeider oss gjennom det omfattende utkastet som er fremlagt av administrasjonen.

Som prinsipp vil Asker KrF bevare dyrket jord, noe som innebærer en kritisk gjennomgang av områder i arealplanen som er foreslått til utbygging.

Det må legges til rette for næringsutvikling i regulerte områder slik at bedrifter som er på utkikk etter egnede lokasjoner, kan finne slike i Asker.

Noen sentrale områder har fått mye oppmerksomhet. 

Ett av dem, en gjenganger i media over lang tid, er utformingen av Føyka/Askerparken. 

Asker KrF mener at Askerparken må bevares som en grønn lunge. Dessuten må deler av Føyka, nærmest Askerelva bevares til breddeidrettslige aktiviteter som sandvolleyball, treningsområder og friområde for mosjon og naturopplevelse og sees i sammenheng med utviklingen av Drengsrudjordet til mer idrettsformål.

Det pågår dialog mellom skiklubben og kommunedirektøren. KrF håper dette kan gi mulighet til å se med nye øyne på planen som nå avdøde Leif Frode Onarheim og skiklubben hadde fremforhandlet. 

Den kunne tilpasses slik at sandvolleyball og mosjonsidrett får plass på Føyka samt at de prosjekterte idrettsanleggene på Drengsrud får større arealer til disposisjon.

Holmen-området trenger en gravlund, men KrF er opptatt av at dyrket jord bevares og at gårdsdriften på Åstad gård som er grunnlaget for å drive tilbudet til unge demente, må opprettholdes. Det foreliggende forslag kan med fordel reduseres i omfang og plasseres mest mulig på uproduktiv mark.

Rundt Bråset helse- og omsorgssenter i Røyken finnes egnede arealer for utvikling av næring, spesielt helserelatert næring kombinert med lærings- og forskningsinstitusjoner innen helsefag. Norway Health Tech samt helseutdanningsinstitusjoner og FoU-bedrifter innen velferdsteknologi er naturlige partnere.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.