Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hvordan har Bærum kommune håndtert koronavaksinen?

– Hvilken prioritering gjør Bærum kommune? spør innsenderen.

– Hvilken prioritering gjør Bærum kommune? spør innsenderen.

Foto: TRINE JØDAL

Hvordan en kommune håndterer koronavaksineringen er etter min mening en lakmustest på hvordan en kommune takler en presset situasjon.

Jeg viser til Aftenposten 18. februar hvor det står at de mellom 75 og 84 år i Bærum risikerer å få koronavaksinen først om syv uker, altså etter påske. I Oslo er alle over 85 år vaksinert. 

Noe ble forklart med at Bærum kommune har mottatt færre vaksiner, men er det hele grunnen, og hvorfor har de fått så få vaksiner? Er det fordi de ikke var klare til å ta imot flere?

I Fredrikstad var de klare til å massevaksinere i romjulen. noe som ifølge Aftenposten er mye av årsaken til at Fredrikstad har fått mange flere vaksinedoser enn Bærum. I Bærum var de klare først i uke 7. 

Videre står det i Aftenposten at Bærum kommune ligger sist av de ti største kommunene i vaksinering av eldre innbyggere.

I Budstikka 19. februar skrev en sykepleier at åtte datateknikere har fått vaksine, mens hun ikke har fått. Videre skrev hun at de åtte dosene hadde vært tilstrekkelig til å vaksinere kreftsykepleierne i hjemmetjenesten. 

Hvem er viktigst? Da det ble tatt opp i Budstikka, ble det svart at data­teknikerne har ansvar for support på sykehjem og derfor kanskje måtte dit. Den ene unnskyldningen er like god som den andre.

Jeg spør, hvilken prioritering gjør Bærum kommune? I ettertid av pandemien bør det foretas en ekstern evaluering av hvordan Bærum kommune har håndtert denne situasjonen, både politisk og administrativt.  

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.