Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hvor er protestene mot region Viken?

NYTT FYLKE: Hvorfor er det ikke folkeavstemninger i Østfold, Akershus og Buskerud om Viken? Hvilke gode grunner har politikerne i disse tre fylkene til å tro at Viken blir en suksess og ikke en total fiasko når protestene uteblir? spør innsenderen.

87 prosent av Finnmarks befolkning var imot en tvangssammenslåing av Troms og Finnmark i en folkeavstemning.

Finnmarkingene så galskapen i å slå sammen to fylker med så store avstander.

Les også: Viken blir dyrere enn nødvendig

Les også: Flytter makt fra veivesenet til politikerne

Det var ingen fylkespolitikere hverken i Østfold, Akershus eller Buskerud som så noe fornuft i det nye misfosteret av en region Viken.

Hvorfor er det ikke folkeavstemninger i Østfold, Akershus og Buskerud om Viken? Hvilke gode grunner har politikerne i disse tre fylkene til å tro at Viken blir en suksess og ikke en total fiasko når protestene uteblir?

De tilfeldig foreslåtte sammenslåtte regionene kan etter min mening ikke ha kommet annet enn dagen derpå etter et gedigent fyllekalas blant regjeringens medlemmer og deres støttespillere. Ikke noe forarbeid, bare tilfeldigheter, og ingen plan for hvilke oppgaver disse regionene skal ha. Fullstendig planløst fra A til Å.

Av alle de regioninndelingene man har foreslått tror jeg bare det er sammenslåingen av Nord- og Sør-Trøndelag som vil gå smertefritt.

Alle de andre foreslåtte regionalinndelingene tror jeg vil få store samarbeidsproblemer som kan ende i krav om skilsmisse både fra lokalpolitikerne og innbyggerne.

Regionreformen vil gi en sterkere sentralisert makt, fra EU-byråkratiet til regjeringen til et stort byråkrati i regionene.

Lokaldemokratiet vil svekkes, og med store regioner vil også presset for å konkurranseutsette og privatisere offentlige tjenester komme fra regjeringen, NHO service og EU.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Man bør derfor være sterkt kritisk til regjeringens mål og intensjoner med regionreformen.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.