Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hvor er ansvaret, Bærum kommune?

– Man kan da ikke tillate riving uten å følge opp med tidfestede og konkrete krav rundt videre bruk? skriver innsenderen. Ing. Hoels vei 13 er det hvite huset.

– Man kan da ikke tillate riving uten å følge opp med tidfestede og konkrete krav rundt videre bruk? skriver innsenderen. Ing. Hoels vei 13 er det hvite huset.

Foto: KARL BRAANAAS

Kremtomter legges brakk for å tekkes en styrtrik kjøper.

På landet er det boplikt, og du får ikke gjøre hva som helst med eiendommen. Men i Bærum lar kommunen deg gjøre som du vil.

Kjøp gjerne opp kremtomter; kommunen velsigner at du river de stakkars villaene som står der (langt fra ubrukelige eller falleferdige). I Budstikka 21. desember kunne vi lese følgende:

«Først kjøpte Nick Tollefsen (34) én villa og rev den. Så kjøpte han nabohuset for å få bedre innkjørsel. Nå er et tredje hus på Gjettum kjøpt for riving.»

Det gjelder:

Ing. Hoels vei 11: Kjøpt for 9.750.000 i 2014 av Nick Tollefsen. Huset er revet, og nytt hus er på plass.

Ing. Hoels vei 9: Kjøpt for 13 millioner i 2019 av Nick Tollefsen. Tomten ga bedre innkjørsel til nummer 11.

Ing. Hoels vei 13: Kommunen har gitt tillatelse til riving.

Det er vel ingen som fortenker en milliardær i å ville ha store arealer på et attraktivt område, det være seg i Bærum eller andre steder. Men det er betenkelig at Bærum kommune følger med i dansen. Har kommunen intet ansvar for at tomtene blir brukt i henhold til regelverket – og ikke blir liggende brakk, der det skal være boliger?

Har vi et ettersyn/overprøvingsorgan i kommunen, som kan følge med når det trampes i salaten? Man kan da ikke tillate riving av en bolig på noen av kommunens vakreste tomter uten å følge rivingstillatelsen opp med tidfestede og konkrete krav rundt videre bruk?

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.