Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hvor blir det av landskapsarkitektene i Bærum?

– Det er det landlige preget med varierte boligområder som har kjennetegnet Bærum de siste 40 årene, skriver innsenderen. Her fra Avløs for noen år siden.

– Det er det landlige preget med varierte boligområder som har kjennetegnet Bærum de siste 40 årene, skriver innsenderen. Her fra Avløs for noen år siden.

Foto: KARL BRAANAAS

Det skjer en stor og økende såkalt «knutepunktutbygging» i hele Bærum.

Det er jo det landlige preget med varierte boligområder med rekkehus, eneboliger og fire-fem etasjers boligblokker, kombinert med hager, mindre fotballbaner, grøntområder og lekeplasser, som har kjennetegnet Bærum de siste 40 årene. 

Bærum kommune har, etter min mening, i de seneste 30 årene tillatt store utbyggere å bygge tett uten å tenke på at et bomiljø bør være variert med tanke på solforhold, gressplener og trær for at folk skal trives og fortsette å bo der. Mange av entreprenørene har da presentert store, vakre planer og oversiktskart som får en til å tro at dette ser jo ut til å bli et attraktivt bostedsområde. 

Men så viser det seg når utbyggingen står ferdig, at glansbildet falmer helt, og ikke svarer til plantegningens vakre riss. 

Jeg kunne gjerne ha gitt mange eksempler på brutal utbygging, men enhver som ferdes rundt i Bærum, merker jo dette veldig mange steder, så mitt spørsmål er igjen: Hvor er landskapsarkitektene i Bærum kommune, og finnes de egentlig? 

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.