Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hvilke partier vil prioritere driften av bibliotekene?

Andreas Løes Narum fra Høvik vil ha svar på hvilken politikk det enkelte parti har ført de siste fire årene når det gjelder rausere driftsmidler til bibliotekene.

FOTO: KNUT BJERKE

Snart er en fireårsperiode over for sittende kommunestyre. Før forrige kommunevalg arrangerte Bærum biblioteks venner og Høvik biblioteks venner diskusjonskveld på Kulturhuset i Sandvika om utviklingen av bibliotekene i Bærum. 

Tema var blant annet:

  • Hvilke partier vil etablere nytt bibliotek på Bærums Verk?
  • Hvilke partier vil sørge for at alle filialene kan holde åpent i skolens ferier?
  • Hvilke partier vil øke budsjettene til bibliotekene slik at utvalget av bøker og tidsskrifter kan bli bedre særlig på de tre minste bibliotekene?

Nå har fire år gått og fremdeles mangler Bærums Verk sitt bibliotek. Filialene på Eiksmarka og på Høvik lukkes og låses fremdeles om sommeren, når skolebiblioteket er stengt og barn og voksne som ikke skal på ferie hadde trengt åpne dører. Bevilgningene til innkjøp av bøker, tidsskrifter og aviser og annet som gjør et bibliotek fristende, har ikke økt i tråd med befolkningsutviklingen.

Så mitt spørsmål er enkelt og gjelder kommende fireårsperiode: Hvilken politikk har det enkelte parti ført de siste fire årene når det gjelder rausere driftsmidler, sommeråpent på Høvik og Eiksmarka og etablering av bibliotek på Bærums Verk? Og hvilken politikk vil de føre når det gjelder disse tre spørsmålene de neste fire årene? 

Jeg ber partiene om å svare konkret i Budstikka før valget 9. september. Svarene vil være av stor interesse for mange av oss velgere.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.