Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hvem styrer egentlig Bærum kommune?

– Det er på høy tid å trekke opp skillelinjene mellom administrasjonen og politikere, og det nytter ikke lenger å skylde på tidspress og korona, skriver Ida Ohme Pedersen, som er gruppeleder for Frp i Bærum kommunestyre.

– Det er på høy tid å trekke opp skillelinjene mellom administrasjonen og politikere, og det nytter ikke lenger å skylde på tidspress og korona, skriver Ida Ohme Pedersen, som er gruppeleder for Frp i Bærum kommunestyre.

Foto: TRINE JØDAL

Med stor overraskelse kunne jeg lese i Budstikka 28. november at Unni Larsen, leder av Bærumspakken covid-19, bekrefter at kommunen har innført gratis parkering i hele desember på kommunale plasser. 

Gratis parkering er et tiltak som Fremskrittspartiet støtter fullt ut, og vi er helt enige i at gratis parkering kan være ett av flere tiltak for å sikre julehandelen til butikkene. Næringslivet innenfor mange bransjer sliter, og mange butikker er helt avhengige av at julehandelen skjer i butikk og ikke gjennom netthandel.

Fremskrittspartiet og jeg ble overrasket da vi leste Budstikka artikkelen fordi mandag 9. november deltok jeg i et ekstra ordinært formannskapsmøte hvor jeg fremmet og fikk flertall for følgende forslag: 

«Kommunedirektøren bes vurdere å innføre gratis parkering ut året 2020.» 

Jeg har ventet på vurderingen til kommunedirektøren og forventet et svar senest i formannskapet fredag 4. desember. Slik at politikerne kunne vedta gratis parkering ut året.

At administrasjonen bruker penger som er bevilget fra politikere til covid-19 pakken, til å innføre gratis parkering når politikere venter på en vurdering, er mildt sagt merkelig.

Når dette ikke er første gang, er det særdeles betenkelig. Våren 2020 fremmet Fremskrittspartiet et forslag i formannskapet om å øke åpningstidene på Isi, men vi ble nedstemt fra alle partier bortsett fra Venstre. 

Dagen etter hadde kommunedirektøren selv økt åpningstiden for Isi.

Hvis det er slik at administrasjonen ønsker å drive med politikk, vil jeg anbefale at man blir folkevalgt. Hvis ikke bør administrasjonen med umiddelbar virkning la politikere få drive med politikk og administrasjonen forholde seg til sine egne ansvarsoppgaver.

Vi har levd med en pandemi lenge nå, så nå er det på høy tid å trekke opp skillelinjene mellom administrasjonen og politikere, og det nytter ikke lenger å skylde på tidspress og korona. 

Jeg forventer at politiske vedtak heretter blir svart ut i de politiske møter.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.