Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hvem skal eie skinnene?

Lederen i Budstikka tirsdag 3. mai omhandler krangelen mellom Oslo og Akershus om hvem som skal eie skinnene i Bærums del av Fornebubanen.

Den underliggende konflikten går på hvorvidt det er Sporveien eller andre som skal stå for gjennomføring av prosjektet.

Sporveien har stått for utbygging av hele T-banenettet, senest rehabilitering av Kolsåsbanen. Sporveien eies 60 prosent av Oslo og 40 prosent av Akershus fylkeskommune.

Akershus føler seg dårlig behandlet av Sporveien i forbindelse med bytrikkens forlengelse til Bekkestua. Derfor stoler ikke Akershus på Sporveien.

Problemet med trikkens ferd til Bekkestua var av teknisk og sikkerhetsmessig art. Trikken ble videreført til Bekkestua, om enn noe forsinket.

Les også: En underlig nabokrangel

Les også: En stor seier for Fornebu

Les også: Akershus klar til selv å bygge Fornebubane

Bærum kommune har gjennomført regulering av Fornebu-banen på sin side. Akershus vil starte opp prosjektering og senere bygging uavhengig av Oslo.

Prosjektledelsen skal legges ut på anbud. Når Oslo omsider får på plass reguleringen skal så prosjektet på Oslo-siden igangsettes styrt av Sporveien.

To sett prosjektledere og prosjekteringsgrupper. Aner vi problemer her?

Det er mulig at dette kan gjøres slik i teorien, men finansieringen vil mangle.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Prosjektet skal finansieres av Oslo og Akershus gjennom Oslopakke 3 samt av staten. Det blir ikke lagt en meter skinnegang uten at Oslo og Akershus er enige om organisering og finansiering.

Dersom Akershus står på sitt om at Sporveien ikke skal lede baneprosjektet i Bærum, oppnår man kun en ting, nemlig utsettelse av prosjektet.

Man skulle tro at det er nok av problemer med reforhandling av Oslopakke 3 til at man i tillegg skal krangle om hvem som skal eie skinnene.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.