Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hvem skal betale for strandsonen?

Store deler av Asker er det bygget helt ned til sjøen, som her i Otto Blehrs vei på Nesøya.

FOTO: METTE SJØLIE

I vårt innlegg i Budstikka, onsdag 21 august, «Strandsonen for alle» skriver vi at vi aldri vil tillate at strandsonen bebygges og at vi vil la den forbli tilgjengelig for oss alle. Å bevare strandsonen er en viktig del av MDGs politiske prioriteringer og som Nesheim helt riktig påpeker, begynner nå også Høyre og Arbeiderpartiet å lytte til dette.

Nesheim spør i sitt innlegg om hvem som skal betale for strandsonen og nevner erstatning for tapt disposisjonsrett over egen eiendom. Vi belyser i vårt innlegg at til tross for et generelt byggeforbud i strandsonen innvilges 85 prosent av dem som søker dispensasjon bygging i strandsonen.

Byggeforbudet er i utgangspunktet en rådighetsinnskrenkning av eiendom som ligger i strandsone og vil på ingen måte berøre hverken ekspropriasjon eller oppkjøp/salg av mark. Rådighetsinnskrenkningen betyr at grunneiere ikke kan bygge i strandsonen og at de må akseptere allmennhetens bruk av eiendomsarealer, på lik linje med allemannsretten.

Byggeforbudet i strandsonen er vedtatt og ligger der allerede – det er tillatelsene til å bygge i strandsonen (dispensasjonene) at MDG vil til livs.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.