Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hvem skal betale for strandsonen?

Artikkelforfatteren vil gjerne ha svar fra MDG om hvor partier står når det gjelder erstatning når de mener at strandsonen er for alle. Bildet er fra Svaneveien på Snarøya.

Artikkelforfatteren vil gjerne ha svar fra MDG om hvor partier står når det gjelder erstatning når de mener at strandsonen er for alle. Bildet er fra Svaneveien på Snarøya.

FOTO: METTE SJØLIE

I Budstikka onsdag 21. august står det å lese at MDG aldri vil tillate at strandsonen bebygges.

De ønsker at strandsonen skal være tilgjengelig for alle. Den sonen det er snakk om er det vel noen som eier? Og hvis de mister disposisjonsretten over egen eiendom må de vel få noen form for erstatning?

Når det skal bygges veier og hus står i veien og hjem må rives så forstår jeg at det er ganske store erstatninger ute og går. Hvordan er det med eiere av strand tomter? Får de noen erstatning? Her er det snakk om store verdier!

Eller er det tomter som er gjort verdiløse av våre politikere og altså ikke har noen verdi? Og at erstatning derfor ikke er et tema?

Som strandsone eier, må du vel betale formuesskatt / eiendomsskatt av tomten? Og hvordan blir eventuelt verdien av en slik tomt taksert?

Har det vært snakk om at kommune eller fylke kjøper opp strandsoner eller blir de bare konfiskert? I så fall er det vel tomteeierne som betaler for allmenn ferdsel over egen eiendom?

Jeg retter også spørsmålene til Arbeiderpartiet og Høyre da jeg forstår at de også vil sørge for at strandsonen ikke utbygges ytterligere.

Det er ting her som jeg ville sette stor pris på å få svar på.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.