Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hvem mangler egne ideer?

Bærum Aps Halvdan Skard kritiserer Budstikkas lederartikkel.

Foto: TOM ARMANN

På lederplass hevder Budstikka at Bærum Arbeiderparti mangler egne ideer, og bruker som eksempel at Arbeiderpartiet og Høyre nå mener omtrent det samme om utbyggingen på Fornebu. Dette på tross av at Budstikka egentlig godt vet at Arbeiderpartiet i alle år har ment at det burde bygges om lag 10 000 boliger på Fornebu, mens Høyre har ment at 6 300 boliger var mer enn nok. Først nå har Høyre kommet til omtrent samme utbyggingsmål som Arbeiderpartiet alltid har hatt.

Det kan synes som Budstikka mener at vi i Arbeiderpartiet burde ha skiftet standpunkt på grunn av at Høyre nå har kommet etter og er blitt enige med oss, – bare for å markere at vi er i opposisjon!

Dersom et annet parti er, eller blir, enig i vårt standpunkt, kan det selvfølgelig ikke i seg selv medføre at vi bør skifte mening. En slik reaksjonsmåte ville vært like besynderlig som om et parti skulle gå imot en god idé, bare fordi den kom fra et annet parti. Da Anders Lange en gang i Stortinget gjorde et nummer av at Høyre hadde stemt for ett av hans forslag, svarte Lars Roar Langslet at «selv en klokke som er gått i stå, har rett to ganger i døgnet».

At andre partier sier seg enig med oss, er ikke et tegn på at Arbeiderpartiet ikke har egne gode ideer. Snarere tvert imot.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.