Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hvem bør eie og drifte Nadderud stadion?

– Det er en selvfølge at Stabæk har førsteretten til Nadderud, men banen bør ikke være forbeholdt kun Stabæk for alltid, skriver innsenderen.

– Det er en selvfølge at Stabæk har førsteretten til Nadderud, men banen bør ikke være forbeholdt kun Stabæk for alltid, skriver innsenderen.

Foto: TRINE JØDAL

Budstikka har hatt mange leserbrev og redaksjonelle kommentarer angående «Nye Nadderud stadion». Det er tydeligvis mange meninger om både plassering, tribunekapasitet, fasiliteter, eierstruktur og driftsform.

Jeg forutsetter at Bærum kommune bygger et fremtidsrettet stadionanlegg som tilfredsstiller kravene fra NFF og FIFA til å kunne arrangere internasjonale kamper – i tillegg til eliteserien og nest øverste nivå på både dame- og herresiden.

Når det gjelder eierstruktur og driftsform, mener jeg bestemt at Nadderud stadion fortsatt bør være 100 prosent kommunalt eid og driftet. 

Dette sikrer at Nadderud vil være en storstue for hele Bærums-fotballen. Nadderud må være en 100 prosent fotballarena og ikke nok et kjøpesenter. Derfor er det også av stor viktighet at navnet er og forblir Nadderud stadion og ikke sauses sammen med et eller annet sponsorfirma.

I dagens situasjon er det en selvfølge at Stabæk har førsteretten til Nadderud, men banen bør ikke være forbeholdt kun Stabæk for alltid. 

Verden kan endre seg. I 2020 holdt ØHILs damelag på å rykke opp i toppserien. Hvis det hadde skjedd, burde også dette laget fått muligheten til å spille på Nadderud hvis de hadde ønsket det. 

Vi skal ikke lenger tilbake enn til 2014 at Bærum Sportsklubb var nær ved å rykke opp til eliteserien. I 2016 spilte Stabæk play-off-kamp (som de heldigvis vant) for ikke å rykke ned.

Mitt poeng er at eventuelle fremtidige klubber i Bærum som rykker opp på høyt nivå, eller kommer langt i cupen, også må få spille på Nadderud. Dette sikres best ved at banen er 100 prosent kommunalt eid og driftet.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.