Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hvem blir Bærums neste ordfører?

– Jeg var meget imponert over Lisbeth Hammer Krogs første periode som ordfører. Da sa hun klart fra hvordan hun ville prioritere bruken av kommunens midler, skriver innsenderen.

– Jeg var meget imponert over Lisbeth Hammer Krogs første periode som ordfører. Da sa hun klart fra hvordan hun ville prioritere bruken av kommunens midler, skriver innsenderen.

Foto: KARL BRAANAAS

Det er ikke særlig tillitvekkende å invitere innbyggerne til dialog bare i «frivillighetens år». Slaget mot varaordføreren på Bærum Høyres årsmøte i desember var heller ikke et klokt trekk fra ordføreren. Hva krever innbyggerne av en ordfører?

Bærums ordfører, Lisbeth Hammer Krog, ønsket alle Budstikkas lesere et riktig godt nytt år i sin nyttårshilsen (Budstikka 31. desember) med et ønske om å bruke frivillighetens år 2022 til lagarbeid og dialog med innbyggerne. Men opplever innbyggerne en lydhør ordfører?

Jeg må selv innrømme at jeg var meget imponert over Lisbeth Hammer Krogs første periode som ordfører. Da sa hun klart fra hvordan hun ville prioritere bruken av kommunens midler. Hun mente den gangen eksempelvis at det ikke var riktig å bruke skattebetalernes penger på et gigantisk pengeslukende fotballstadion slik hun nå gjør.

Anne Beth Moslet (81) er styremedlem i Bekkestua vel. Hun har vært formann i Bærum Høyrekvinner og aktiv i Frp og er i dag er medlem av sentralstyret i Helsepartiet.

Anne Beth Moslet (81) er styremedlem i Bekkestua vel. Hun har vært formann i Bærum Høyrekvinner og aktiv i Frp og er i dag er medlem av sentralstyret i Helsepartiet.

FOTO: PRIVAT

Flere mener kanskje som meg at ordfører Hammer Krog for lengst har fjernet seg fra sine gode Høyre-politiske styringsambisjoner også på andre områder. Dette gjelder ikke minst forpliktelsene overfor sitt eget partis politiske løfter om å bevare kommunen som en «åpen bygd».

For oss som bor på Bekkestua – nå også kalt «Blokkestua» – lyder disse løftene svært lite troverdige. Mange har for lengst merket seg at ordførerens evne til lagarbeid og dialog med innbyggerne er langt dårligere enn hennes samarbeid med boligutbyggere.

Bekkestua velforening har fortsatt ikke har fått noe svar fra ordføreren på sitt åpne brev i Budstikka (8.12.21): «Kjære ordfører, vil du virkelig bygge blokker på Ballerud?».

Bekkestua velforening, som i år fyller 100 år, jobber konstruktivt for en bærekraftig utbygging av kommunen for å sikre innbyggerne et godt og estetisk bomiljø. Velet har jevnlig – som mange andre vel og lag – sendt inn sine høringssvar til kommunen uten å bli hørt.

Dette gjelder også den siste bisarre utbyggingen av 11 fire etasjers blokker kalt «Bekkestua Have» i Kleivveien Nord som hverken er arkitektonisk vakre eller avstemt med omgivelsene.

Like hårreisende er blokkprosjektet som kan komme på den lille grønne tomten ved Gamle Ringeriksvei 30, ned mot villabebyggelsen i Frøytunveien og Kleven gård.

Hvis ikke ordføreren snur, da?

Hva ville her ha vært mer harmonisk og humant av en ordfører, enn å utrede mulighetene for en vakker park med springvann, busker og benker? 

Hva ville i tillegg ha vært en verdig «arv» til kommunens innbyggere enn å bevare områdene Kleven gård og Ballerud golfbane som en grønn oase?

Blir det nå flere tre etasjers «townhouses» også på Klevenjordet, Bekkestuajordet langs T-banen og på Ballerud, har Bærums ordfører virkelig sviktet fremtidige generasjoner.

Innbyggere som ønsker en mer bærekraftig og helsebringende utnyttelse av kommunens siste grønne lunger i bolignære friområder enn nåværende ordfører, bør kontakte sine velforeninger.

Målet for Bærums innbyggere må være å få kommunen til å utrede en plan for gjenstående grønne lunger til «trivselsområder» og sende en slik plan på høring til alle velforeningene før mer boligbygging skjer. Vil nåværende ordfører ta initiativet til dette?

Det kan bli en spennende politisk vår.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.