Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hva vil Asker kommune med Øvre Sem?

Øvre Sem kunne med interesse blitt gjort til et nasjonalt kulturlandskapssenter, foreslår Venstres Elisabeth Holter-Schøyen (foran), Marit H. Meyer og Christian Dyresen.

Foto: Jeppe Holter-Schøyen

Asker Venstres tidligere varaordfører Ingvild Tautra Vevatne hadde et viktig oppspill til debatt om Øvre Sem. Vi har med interesse fulgt svarene fra ulike partier om de store hotellplanene. Lederen av «Venner av Øvre Sem», Peter Paaske, har gitt viktige bidrag i å gi Askers befolkning en god innsikt i hva hotellaktør Olavsgaard mener er nødvendig av endringer og terrenginngrep for deres ev. drift på Øvre Sem.

Hotellplanene slik de nå foreligger er omfattende. Mange opplever dem som avskrekkende på grunn av de store inngrepene i et helt spesielt kulturlandskap. Dette stedet ble valgt av Askers befolkning som kommunens tusenårssted. Det er et av de viktigste utfartsområdene våre, og det har en helt spesiell historie. En åpen og involverende prosess med innsyn i planer underveis synes vi er viktig.

Vi takker derfor Venneforeningen for deres iherdige dokumentasjon og engasjement, og vi synes det er viktig at denne saken kom frem i lyset før valget. Asker Venstre har også med glede lest innspillene fra andre grønne venner i Asker; både Senterpartiet og MDG.

Asker Venstre går til valg på å bevare Øvre Sem som et natur- og kultursted. Og vi ønsker en åpenhet og involvering i det videre arbeidet med hva som skal skje med Øvre Sem.

Vi ser også at stedet alternativt kan brukes til både lokale og regionale oppgaver, og det kunne med interesse blitt gjort til et nasjonalt kulturlandskapssenter. Det er viktig at slike muligheter får større oppmerksomhet og blir diskutert, som et alternativ til hotellplanen fra Olavsgaard. Dette vil vi være med på.

Asker kommune fikk kjøpt et unikt sted for 50 millioner. Vi har dermed fått en mulighet til å disponere stedet, men har også fått et ansvar for stedets historie og kvalitet. Det var nettopp grunnen til at Venstre gikk inn for at kommunen skulle kjøpe stedet.

Asker Venstre går til valg på å være en grønn garantist i nye Asker. Vi ønsker – som mange andre – Lene Conradi som ordfører. Og vi mener vi etter valget kunne bli den grønne garantisten i posisjon med Høyre.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.