Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hva slags næringsvirksomhet vil egentlig Bærum kommune ha?

Morten Thøgersen og Privatmegleren i Sandvika har fått dispensasjon til å bli i lokalene i Løkketangen 26 i ytterligere to år. Da må de ut. – La Privatmegleren få ro og forutsigbarhet i sin virksomhet, skriver innsenderen.

Foto: KARL BRAANAAS

Det har ved flere anledninger i Budstikka – sist i forrige måned – vært skrevet at Privatmegleren skal kastes ut av kontorene de har leid ved elvepromenaden i Sandvika, med begrunnelsen «at de ikke skaper liv og aktivitet». 

Kommunen ønsker seg flere serveringssteder i dette området – leser vi!?

Hva er historikken til flere av Sandvikas serveringssteder? Det har gjennom årene vært hyppig skifte av eiere/drivere som ikke har fulgt spillereglene som gjelder for bransjen. 

Mer utdyping av dette bør være unødvendig. Det har vært konkurser og steder som har stått tomt i månedsvis.

Dette gjelder blant annet den forrige drivere av restauranten nærmest Privatmegleren, der lokalet sto tomt «en evighet» før ny virksomhet kom i gang.

I dag ligger restauranten Sebastian vegg i vegg med Privatmegleren – og naboen til Sebastian er Kanel. Rett på den andre siden av Kinoveien i neste blokk mot Kalvøya ligger det nok en restaurant med stor plass for uteservering. Tre restauranter på rad og rekke! Hvor mange må det være?

Bør det ikke være et hovedpoeng for kommunen å skaffe stabil og god næringsvirksomhet – som genererer faste skatteinntekter – istedenfor å ønske seg enda flere i en bransje der dessverre flere er useriøse?

Når det i tillegg er en unison enighet blant beboerne i nærområdet – leser vi – om at mer restaurantvirksomhet er uønsket på grunn av nattestøy, burde det vel være gode grunner nok for å la Privatmegleren få ro og forutsigbarhet i sin virksomhet. De har nå fått kun to års fornyelse, leser vi også, og har fått vite at de ikke kan regne med ytterligere forlengelse.

Dette er trist lesing og uhørt – så sats først og fremst på de seriøse firmaer som gjennom år har bevist at de fortjener å bli tatt vare på, det må vel være god kommunepolitikk!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.