Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hva slags ledere trenger kommunen?

Morten Svarverud og Grete Syrdal er to av kommunalsjefene i Bærum kommune.

FOTO: PRIVAT

Dette har jeg tenkt på mange ganger. Selv er jeg prosjektleder for et tilbud i Bærum kommune som heter «Lyset i hverdagen». Det er et tilbud for unge med rusutfordringer som har et sterkt ønske om å skape endring. Vi ønsker å skape gode opplevelser, men det er like viktig å kunne bidra tilbake til samfunnet. Det er nemlig her spørsmålet rundt fremoverlente ledere som tør å tenke nytt, kommer inn i bildet.

Kommunalsjef Morten Svarverud er en mann som har et krevende tjenesteområde. Han skal ivareta mange av de eldre innbyggerne vi har i Bærum. Han er ikke bare opptatt av gode tjenester, men at beboerne på de ulike sykehjem og omsorgsboliger lever hele livet. Det betyr opplevelser i form av konserter og aktivitetsdager. 

Det er her vi i «Lyset i hverdagen» kommer inn i bildet. Kommunalsjefen har nemlig turt å satse på oss i «Lyset», han har troen på at vi er én kommune som skal favne alle innbyggerne våre og bruke alle de ressursene som finnes. Selv kan jeg snakke av egne erfaringer, at det å få til samarbeid på tvers av ulike sektorer i en kommune er krevende. Det er mange kommuner som sliter med å få dette til. Jeg har selv vært i kontakt med store interesseorganisasjoner og andre kommuner som sier at det samarbeidet vi har fått til med «Lyset i hverdagen» mellom helse og sosial og pleie og omsorg i Bærum, er unikt.

Kommunalsjefen har turt å satse på oss i «Lyset»

Kommunalsjef Morten Svarverud har åpnet døren for at vi i «Lyset» kan være en positiv ressurs inn i hans tjeneste og ikke minst for mange eldre som vi møter på aktivitetsdager eller på våre faste arbeidsdager på Capralhaugen omsorgsbolig. Her steker vi vafler, griller pølser i solen, planter blomster samt mye mer. Det er her de gode samtalene mellom gammel og ung skjer, det er her rundt bordet med en kaffekopp i hånden vi skaper de magiske øyeblikkene.

Så til alle dere innbyggere i Bærum kommune, husk vi skal alle bli gamle, og hva hvis det var ditt barn som trengte å få en sjanse til å vise at man har mange ressurser, selv om livet ikke har gått på skinner. Vil ikke du også sitte i solen foran bålpannen, bli servert nygrillede pølser, kaffe og en kakebit og kunne dele av dine livserfaringer med en ungdom som trenger å få noen gode råd på veien?

Så tusen takk for at du turte å satse på oss, for suksessen er å se alle de smilende ansiktene på de unge og gamle.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.