Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hva skjer med Røykenveien, ordfører Conradi?

Artikkelforfatteren krever svar fra ordfører Lene Conradi om hva slags planer kommuner har angående Røykenveien.

Artikkelforfatteren krever svar fra ordfører Lene Conradi om hva slags planer kommuner har angående Røykenveien.

FOTO: KARL BRAANAAS

Det er ganske spesielt å ha en politisk ledelse i en kommune som overhodet ikke kan svare på befolkningens spørsmål, eller ta hensyn til velbegrunnede bekymringer. Det gjelder selvfølgelig Røykenveien generelt og søppelkjøring spesielt. 

Det ble arrangert et informasjonsmøte i Heggedal om transporten til Franzefoss. Representanter fra Franzefoss møtte i hvert fall opp og forklarte etter beste evne om hva de skulle gjøre og hva de kunne legge til rette med for at belastningen skulle være minst mulig. Det var ikke mye, men de skal får kred for at de møtte opp. 

Hvor var så de som har ansvaret for veien og de som skal høre på befolkningen og ta de rette beslutningene for fremtiden? Det vil si ordfører i Asker og fylkesordføreren i det døende Akershus. Det var no show! Ikke én offentlig representant var til stede – er det slike en tenker brukerstyring som ordfører Conradi er så opptatt av?

Møte i Heggedal bragte ikke mye nytt – den bare understreker den bekymringen som er. Problemet med Røykenveien gjelder ikke bare Heggedal, den gjelder alle som bor langs den fra Asker videregående og ut til rådhuset i Røyken. Dette ser det ut som politisk ledelse i Asker har totalt glemt. Det blir mest snakk om lyskrysset i Heggedal og at det skal redde hele situasjonen. Siden Ordfører Conradi ikke har klart å forklare hva Asker Høyre og Asker kommune, stor eller liten, samt Akershus fylke eller Viken akter å gjøre skal jeg sette opp noen punkter som det ønskes svar på.

1. Hvilke planer har dere for trafikk avviklingen langs Røykenveien? Mulig E18-tilknytning kommer etter hvert, men det er ikke et argument for å la Røykenveien bli liggende på vent.

2. Hvilke planer foreligger for en regulering av veien, slik at den kan ta unna den kapasiteten som alt er der?

3. Hvilke tiltak skal gjennomføres for å sikre planoverganger/ underganger, støyreduksjon (støyskjermer) eller lignende?

4. Når planlegges tiltakene ferdigstilt?

Det ønskes klare svar uten for mye tvetydighet og politiker vendinger.

Ser videre i Budstikka at ordføreren har mye å gjøre, da gjelder det å prioritere. I denne saken har ordfører i Asker et meget stort forbedringspotensial.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.