Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hva skjedde med sommerjobbene?

Pia Martinsen Mellbye i McDonalds i Norge er stolt av å bidra til at flere unge kommer i arbeid.

FOTO: KARL BRAANAAS

I disse dager starter mange unge i Asker og Bærum på sin første sommerjobb og gjennom denne får de sitt første møte med arbeidslivet. Budstikka har de siste dagene tatt opp
at det nå bare er de heldigste blant de unge som får muligheten til å jobbe om sommeren. Antallet ungdommer med denne typen jobb er nesten halvert siden slutten av 1990-tallet.

Sommerjobben har lange tradisjoner i Norge, men denne tradisjonen er nå under press. I Asker har McDonald’s 45 medarbeidere i alderen 16-25 år. Vi er stolte av å bidra til at flere unge kommer i arbeid. Nåløyet for å få jobb er imidlertid lite og i snitt får vi rundt 200 søknader til hver stilling vi utlyser. Det er selvsagt gøy at så mange vil søke seg til oss, men det er samtidig veldig trist å måtte avvise så mange ungdommer som ønsker å jobbe. Mange forteller oss at det ikke er så mange steder å søke jobb om sommeren eller ved siden av studiene. Hva skjedde med alle sommerjobbene til ungdommen?

Sommerjobben oppfyller en viktig funksjon i samfunnet. Den gir unge mennesker en mulighet til å bli kjent med arbeidslivet, og en basis for å stille bedre når de senere blir jobbsøkere. Denne tradisjonen med å bruke sommeren på å jobbe hos en bedrift utvikler selvstendige og ansvarlige ungdommer, som får kjenne på det å tjene sine egne penger. Det blir vanskeligere å finne seg deltidsjobber og sommervikariater, spesielt for unge i byene.

Hva gjør det med samfunnet vårt dersom sommerjobben forsvinner fra oppveksten? Ungdom i Asker og Bærum møter i dag et tøffere arbeidsmarked som stiller høye krav. Det blir ikke lettere dersom mulighetene til å få ekte erfaring fra arbeidslivet blir færre. Tall fra SSB viser nemlig at ungdommer som kommer fra hjem med lav inntekt har sjeldnere jobb enn de fra velstående bakgrunn. SSB-tall viser også at bare halvparten så mange ungdommer med innvandrerbakgrunn får seg jobb. Det er gjennomført en rekke undersøkelser som viser at det å ha et utenlandsk navn gir lavere sjanse for å bli innkalt til jobbintervju. For disse kan sommerjobben være en mulighet til å vise hva de er gode for, og hente inn den erfaringen som øker sjansene for å lykkes med å få fast jobb i neste omgang.

Vår erfaring er at ungdom i Asker og Bærum er hardtarbeidende og har lyst til å bidra, hvis de bare får muligheten. Vi er utrolig stolte over de erfaringene McDonald’s har med å være en mangfoldig arbeidsplass. Vi tar ansvaret vårt som mange ungdommers første møte med arbeidslivet på alvor. Derfor er vi opptatt av å ikke kun ansette, men også investere i medarbeiderne våre. 

Vi mener at et bærekraftig samfunn må evne å få unge voksne inn i arbeidslivet. Et viktig steg for å klare det er å gi dem arbeidserfaring som ungdom. Ikke undervurder ungdommenes evner og muligheter til å gjennomføre en jobb. Vi oppfordrer flere arbeidsgivere til å tørre å satse på ungdommen. Vi har meget god erfaring med å gjøre nettopp det.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.