Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hva skjedde med Oslofjord-torsken?

– Det er trist og synd at forskningsmiljøene ikke snakker sammen og samarbeider bedre, skriver innsenderen.

– Det er trist og synd at forskningsmiljøene ikke snakker sammen og samarbeider bedre, skriver innsenderen.

Foto: KIM VAN DER LINDEN

Åpent brev til Even Moland, forsker ved Havforskningsinstituttet, om årsaken til torskedøden i Oslofjorden.

Jeg viser til møtet i Oslofjordmuseet 05.12.2019, diskusjonen og mitt innlegg der, artikkelen i Budstikka 07.12.2019 «Mener torskedøden først og fremst skyldes fiskerne selv», mitt innlegg i Budstikka 08.01.2020 «Hva skjedde med Oslofjord-torsken?» og artikkel i Budstikka 21.04.2021 «Her finner du fjordens mest forurensede sjøbunner».

Det er skuffende at du ikke har kommet med et dementi av dine feilaktige påstander om sportsfiskernes store innvirkning på torskedøden, både under møtet i Oslofjordmuseet og i artikkelen i Budstikka etterpå «Mener torskedøden først og fremst skyldes fiskerne selv». 

Som jeg sa til deg på møtet, var du ikke på linje med dine kollegaer i forskningsmiljøene. De har helt andre meninger om hovedårsakene i en artikkel i Aftenposten 3. desember 2019 med intervju med Maria Pettersvik Arvnes, forsker ved Salt. 

Du vil gjenkjenne mange av mine synspunkter til fiskedøden som jeg var inne på både på møtet og i mitt innlegg i Budstikka «Hva skjedde med Oslofjord-torsken».

I den rapport som er gjengitt i Budstikka 21.04.21, er ikke sportsfiskerne nevnt med et ord. 

Det er trist og synd for saken at dere innen forskningsmiljøene ikke snakker sammen og samarbeider bedre for å bidra til å finne de viktigste årsakene for å oppnå det felles mål å redde Oslofjorden og ikke kaster bort tiden på mindre viktige sidespor. 

Jeg synes du skylder oss, som er opptatt av at vi må redde Oslofjorden, et dementi og håper at du kan fortelle at dere nå samarbeider bedre for å bidra målbevisst og seriøst for å redde Oslofjorden. 

Det begynner å haste. Jeg har sluttet å fiske i Oslofjorden, har ikke noen glede av det lenger, har heller søkt til fiskevann på fjellet rundt i Norge.

Med hilsen og lykke til med å bidra med dokumenterbar seriøs kunnskap til dette meget viktige prosjektet.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.