Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hva skjedde, KrF og V?

– Det kan spørres om partiene i budsjettrunden har måttet ofre mye for et flertallssamarbeid med Frp og H, skriver Lina Parvizian, som er kommunestyrerepresentant for Bærum Ap.

– Det kan spørres om partiene i budsjettrunden har måttet ofre mye for et flertallssamarbeid med Frp og H, skriver Lina Parvizian, som er kommunestyrerepresentant for Bærum Ap.

Foto: KARL BRAANAAS

At Høyre og Frp stemmer imot Aps forslag om å få opprettholdt personlig assistent (BPA) for mennesker med nedsatt funksjonsevne, overrasker ikke. Men at V og KrF gjør det, føles feil med tanke på deres ideologi om å ivareta alle i samfunnet.

En brukerstyrt personlig assistent er dine armer og bein for reell frihet og en likestilt mulighet til et selvstendig liv i eget hjem, deltagelse i arbeidsliv, studier, kulturtilbud og samfunnsliv. 

På den måten ivaretar vi et Bærum der alle kan delta tross ulike forutsetninger. Av flere grunner er det derfor overraskende når V og KrF, sammen med Frp og H, ikke legger inn penger til BPA som kommunen er lovpålagt.

På Venstres nasjonale hjemmesider står det: «Venstre tar utgangspunkt i enkeltmennesket, uansett (...) funksjonsnivå». Noe tilsvarende finner man også hos KrF: «Ordningene med (...) funksjonsassistent i arbeidslivet bør gjøres permanent og utvides».

Det kan derfor spørres om partiene i budsjettrunden har måttet ofre mye for et flertallssamarbeid med Frp og H. Det er nemlig åpenbart at ønsket om reell likestilling for alle er til stede. 

Samtidig har vi i Ap, sammen med MDG, SV, Sp, Rødt og Pensjonistpartiet, prioritert millionene slik at vi får opprettholdt dette særdeles viktige tilbudet i samme omfang som i dag. Alt dette fordi vi ikke deler budsjett med Frp og H.

67 prosent av dem som har klaget på et BPA-vedtak, har opplevd at kommunen og/eller Fylkesmannen har kommet til at det opprinnelige vedtaket ikke var så godt opplyst som mulig, og/eller ikke saksbehandlet på en forsvarlig og riktig måte, slik som Uloba fremlegger i en rapport. Vi i Ap håper at spesielt KrF og V kan stå enda sterkere i viktige, ideologiske saker i neste budsjettrunde, og dermed la likestillingen, for alle samfunnets borgere, vinne frem.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.