Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hva skal Viken være?

STORT: - Jeg har noen betenkeligheter med et så stort fylke, for mister man kontakt med lokallag, hvordan skal fylkesstyret holde motivasjon og kontakt med tillitsvalgte og gi medlemmer følelse av nærhet? spør innsenderen.

Norges største fylke, hvem er det best for, dem som jobber for innsparing?

Blir det rimeligere for meg å benytte kollektivtransport når vi blir ett fylke? Trenger vi ikke reise lenger når vi skal ha pass, eller benytte andre fylkestilbud?

Les også: Asker og Bærum bør inngå i Oslo fylke

Les også: Anette Solli kan bli sjef i Viken

Jeg har mange spørsmål, og det forundrer meg at politikere og folkevalgte også har spørsmålene og ikke noen forslag, eller forslag til løsninger.

Når politikere ikke kan fortelle oss hva de skal ha som oppgaver, men spør oss om hva de skal gjøre, hvordan de skal arbeide, for hvem og henviser til oppgaver som veiutbygging, planlegging av arealutbygging, bevare kulturminner og så videre som fylkene uansett har tatt hånd om og fokuserer på at de nå skal tenke region, er ikke det noe jeg blir veldig imponert over.

Det skjønner vi, og å se at lokal sammenheng i næringslivet på tvers av grenser trenger en sterk koordinering er greit, men når seks politiske arbeidsgrupper jobber med forslag for organisasjoner, roller, økonomi, oppgaver og økonomi, skulle jeg ønske å få en beskrivelse om hvordan de mener dette tjener frivillige foreninger.

Hvor langt er dere kommet i planlegging?

Det jobbes med visjoner og overordnede målsettinger, så spørres det om hva Viken skal være for hvem.

Dere ønsker innspill, og jeg ønsker forslag fra politikere om hvordan jeg kan bidra som frivillig, uten at det koster meg mer, gir meg mer reise og at jeg må jobbe flere timer gratis for å opprettholde den innsatsen jeg gjør i dag.

Hva og hvordan syns dere jeg som fylkesleder skal løse dette, uten å miste identiteten til lokallag?

Skal fylkesstyret innkalle til lagsmøte i fylket, skal da tillitsvalgte reise fra Hallingdal til Halden, hvordan skal Diabetesforbundet Viken fylke favne alle, uten at kostnadene blir større enn i dag?

Følger det mer midler med til organisasjonene?

Jeg har noen betenkeligheter med et så stort fylke, for mister man kontakt med lokallag, hvordan skal fylkesstyret holde motivasjon og kontakt med tillitsvalgte og gi medlemmer følelse av nærhet?

Kommer lokallag til å ha nærhet til et fylkesstyre som skal favne så store avstander? Har politikere noen tanker om dette? Har dere samarbeid med brukere?

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

På hvilken måte kan jeg som frivillig tillitsvalgt og medarbeider bidra slik at dere kan få forståelse for mine bekymringer og komme med forslag?

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.