Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hva Røkkes Det store blå kan og bør gi tilbake

HØYHUS: - Vi mener debatten om prosjektet Det Store Blå bør bli rikere. Den bør dreie seg mer om behov, kvaliteter, innhold og samfunnsbidrag, skriver innsenderne.
HØYHUS: - Vi mener debatten om prosjektet Det Store Blå bør bli rikere. Den bør dreie seg mer om behov, kvaliteter, innhold og samfunnsbidrag, skriver innsenderne.

Prosjektet Det Store Blå på Fornebu har fått mye oppmerksomhet på grunn av sin høyde.

Det som har fått mindre oppmerksomhet er hva prosjektet kan og bør gi tilbake av økte kvaliteter for publikum og omgivelser, hva det kan skape av attraktive arbeidsplasser og innovasjonsmiljøer, samt den positive oppmerksomheten prosjektet kan gi Fornebu og Norge.

Eiendomsbransjen har brede fotavtrykk der folk bor, arbeider og ferdes over hele landet. Det gir oss et betydelig samfunnsansvar. Med dette ansvaret hører det med at bransjen gjennom sine prosjekter må gi noe tilbake til byen og omgivelsene.

Vulkan, Sørenga og Nydalen er eksempler på nettopp dette. I disse prosjektene har utbyggerne utviklet betydelige kvaliteter og gjort dem tilgjengelige for byens befolkning.

På forbilledlig måte har de skapt liv mellom byggene og tilført områdene merverdi. Dette har de gjort med blant annet å etablere mange og varierte møteplasser, attraktive handels- og servicelokaler på gateplan, samt generelt ekstra kvaliteter innen arkitektur og design.

 

ENGASJERT: Thor Olaf Askjer.
ENGASJERT: Thor Olaf Askjer.

Byutvikling handler om å vekte og prioritere ulike aspekter. Naboens utsikt, nasjonale klimaforpliktelser, barnas lekeområder og attraktive arbeidsplasser må vurderes og prioriteres opp mot hverandre.

Alle kan ikke få gjennomslag for sitt syn. Men gjennom et tillitsbasert samarbeid mellom partene kan gode løsninger utvikles. Og så må kommunen evne å prioritere noen hensyn foran andre.

 

ENGASJERT: Carl Henrik Borchsenius.
ENGASJERT: Carl Henrik Borchsenius.

Vi mener debatten om prosjektet Det Store Blå bør bli rikere. Den bør dreie seg mer om behov, kvaliteter, innhold og samfunnsbidrag.

Og den bør dreie seg om hva kommunen og utbygger må være opptatt av for at prosjektet skal bli en berikelse for alle parter.

For at prosjektet skal lykkes med å tilføre gode kvaliteter må alle parter bidra konstruktivt og samarbeide gjennom hele prosessen. Sammen må partene bli enige om hva som skal til for at prosjektet skal bli vellykket.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Alle må være villige til å gi og bidra. Lykkes partene med dette, kan prosjektet skape et løft for både området og Norge. Og gi merverdi for alle.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.