Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hva ønsker kommunen med Drengsrud-planen?

NYE DRENGSRUD: Idrettsparken på Drengsrud i et mulighetsstudie fra 2016. – Det fremstår som en dårlig idé at området skal være alt for alle, skriver innsenderne.

Drengsrud. Asker kommunestyre valgte å utsette områdereguleringen for Drengsrud, uten at vi ble så mye klokere.

Hva ønsker egentlig kommunen når saken utsettes og man samtidig signaliserer at man ikke ønsker saken ytterligere belyst?

Les også: Asker Skiklubbs krav til Drengsrud idrettspark: – Vi må ha mer plass

Les også: Slik kan det bli å gå gjennom Drengsrud idrettspark

Les også: Høyre sprakk – Drengsrud idrettspark utsatt i én måned

Hva skal dette området egentlig være:

Et idrettsområde med erstatningsarealer og anlegg for Asker Skiklubb? Et område for å minnes våre døde uten støy og skrål? Et boligområde? Et friområde og aktivitetspark som en del av Borgen-prosjektet?

Det fremstår som en dårlig idé at området skal være alt for alle.

Et flertall i Høyres gruppe ville utsette saken, men bare på visse vilkår: Ingen nye elementer skulle bringes inn, og kort frist til neste møte i kommunestyret. Man ønsket ikke å belyse saken ytterligere, noe som i og for seg pleier å være poenget når politikere velger å utsette saker: De ønsker mer informasjon. Men altså ikke her. Det får da være måte på hvor opplyst man skal bli.

I tillegg har ordfører gjennom Budstikka gjort det klart at hun ikke vil ha nye utredninger.

En fysisk 3D-modell, med planarealer og naboarealer, topografi, høydeforskjeller og innplassering av idrettsanleggene i terreng, boligfelt og urnelund, er dermed skutt ned.

Mange ønsker en slik modell for et best mulig beslutningsgrunnlag, men vi må ta til takke med 3D-animasjonen som ble vist før kommunestyret skulle behandle saken. Den var av begrenset verdi.

Asker skiklubbs være eller ikke være på tradisjonsrike Føyka er sterkt knyttet til reguleringen på Drengsrud. Skiklubben ønsker naturligvis trygghet for at flytting vil gi klubben noe mer og bedre enn hva klubben har i dag. Hvorfor skal de ellers flytte?

Det er naturlig at man gjerne vil forvisse seg om at det virkelig er god nok plass til idrettsanlegg og klubbhus innenfor planområdet.

I tillegg kommer usikkerhet knyttet til nye sentrale krav om buffersoner rundt kunstgressanleggene.

Og da har vi ikke engang nevnt parkeringsforholdene. Urnelunden og boligfeltet gjør det totale området for idrett veldig smalt.

Derfor ble tanken om en fysisk 3D-modell lansert, for å kunne se alt dette bedre enn man gjør ved å se på tegninger. Ordfører kom etter hvert på banen og åpnet for en 3D-modell, men dette viste seg ikke å være reelt. Fremvisningen vi fikk se i kommunestyret var nærmest verdiløs, og man er altså ikke interessert i å bringe noe nytt inn i saken.

Hvordan har man da tenkt å komme videre? Vi frykter at det har gått prestisje i saken fra kommunens side.

Skiklubben er ikke eneste aktør som blir berørt. Vardåsen kirke er nærmeste nabo. Også kirken mener at det virker som om kommunen ønsker å presse mest mulig inn i området og at naboskap mellom urnelund og idrettsarealer ikke er ideelt.

Dessuten er det for få p-plasser allerede i dag, og fra kommunens side snakker man om «sambruk». Det virker lite gjennomtenkt.

Dette er en så stor og viktig sak at man burde ha fått utarbeidet en fysisk 3D-modell, og man burde ha satt endelig vedtak på vent inntil alle aktører har en omforent forståelse av hva man vedtar.

Dette lå i utsettelsesforslaget som Fremskrittspartiet fremmet og som nesten fikk flertall: En reell utsettelse i påvente av en reell modell og muligheten for reelt å vurdere planen i forhold til behov.

Skal kommunen og frivilligheten sammen utvikle gode lokalsamfunn, er det viktig at kommunen faktisk tar frivilligheten på alvor og at frivilligheten føler seg reelt inkludert og ikke ignorert eller motarbeidet.

Føyka-utviklingen og områdereguleringen for Drengsrud er lakmustesten for samarbeidet mellom kommunen og frivilligheten.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Asker skiklubb er en viktig samfunnsaktør, og Asker-samfunnet er ikke tjent med at denne saken går i vranglås.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.