Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hva mener politikerne om kunstissaken?

– Stabæk må holdes skadesløse, og det må etableres et betongdekke, skriver innsenderen om Stabekkbanen – også kalt «Plassen».

– Stabæk må holdes skadesløse, og det må etableres et betongdekke, skriver innsenderen om Stabekkbanen – også kalt «Plassen».

Foto: TRINE JØDAL

Ønsker politikerne virkelig å frata 500 barn et ukentlig aktivitetstilbud neste vinter? Skal Bærum kommune stikke Norges mestvinnende bandylag i ryggen? Eller hva med skuffelsen til de over 25.000 besøkende på «Plassen» gjennom vinteren?

Vi kunne lese i Stikka 24. april om gravearbeider som måtte gjennomføres på «Plassen» – Stabæk Bandys hjemmebane. Når man leser artikkelen kan man undres på om dette er sant.

Her har noen byråkrater i vann- og avløpsetaten holdt på med et kjent problem i seks år. Det er ikke Stabæk bandys skyld at overvannsledningen må byttes ut, men straffes skal de ved at de må være med på å betale regningen. Ganske spesielt! 

At kommunen bruker seks år på å planleggingen kan vi mene mye om, men ambisiøse har ikke planene vært. 

Kanskje det er en bevisst handling? Jeg tror det. Ved å avvente til nå vil kunstisanlegget ha passert en alder på 20 år. Det betyr at kommunen kan søke om spillemidler og unngå å belaste egne budsjetter. 

Gjennom dette gjør kommunen et stort beslag av en allerede begrenset bevilgning til nye idrettsanlegg gjennom spillemidler. Dette er ikke akseptabelt. Tar de penger fra Hoslebanen og deres anlegg til kunstis og kunstgress?

– Bærum kommunes håndtering er lite å være stolte av, skriver Arne Giving.

– Bærum kommunes håndtering er lite å være stolte av, skriver Arne Giving.

Foto: Karl Braanaas

Politikerne burde ta en tur på Hoslebanen og Plassen en lørdag om vinteren. Da får de se aktivitet fra kanskje den idretten som aktiviserer flest barn og unge med foreldre i kommunen i snøfattige vintre. 

Kommunenes driftige ordfører påpeker ofte at Bærum skal være en «klimaklok» kommune. Dette må vises gjennom aktiv handling. 

Det er kommunens fagfolk som skal komme til Stabæk og fortelle at det å legge et betongdekke vil spare klubben og samfunnet for store ressurser. Når man legger is på en grusbane, står det to spredere og pumper ut vann 24/7 i minst to uker – ofte tre. Legges det betongdekke, er alt klart på tre dager. 

Merkostnaden for dette dekket er på rundt 1 million kroner. Kommunen må ta denne kostnaden for å leve opp til sin klimamålsetting. Ferdig snakket! 

I tillegg gir et betongdekke mulighet for større utnyttelse av «Plassen». Da kan det etableres flere baner til padeltennis, en idrett som er av de hurtigst voksende i mange land.

Bergbanen (Ullevaal Stadion) og nye Maier Stadion i Tønsberg har begge betongdekke, så det er ikke noe å lure på.

Når kommunen nå plutselig har funnet ut at arbeidet i tillegg skal fremskyndes ett år, så må selvfølgelig de selv løse problemene som dukker opp. Det er ikke noen idrettslag som sitter med flere millioner kroner på bok i påvente av at kommunen plutselig kommer for å gjøre en jobb idrettslaget ikke selv har bestilt. 

Bærum kommunes håndtering av «Plassen» er lite å være stolte av.

Dag Egil Strømme leder hovedutvalg for miljø, idrett og kultur i Bærum. Jeg har tillit til at han sørger for bred støtte i saksfremstillingen som skal oversendes til formannskapet om at Stabæk holdes skadesløse i denne saken, samt at det etableres et betongdekke. Det er rikelig med faglig støtte for at banen ikke behøver å «sette seg gjennom en vinter» før den tas i bruk igjen.

Vel møtt til vinteren 2021/22 med et oppgradert kunstisanlegg på «Plassen».

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.