Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hva mener idretten om nye Nadderud stadion?

– Hvis planene gjennomføres slik de nå foreligger, er det hevet over enhver tvil at dette vil få betydning for den øvrige idretten i Bærum – spesielt på anleggssiden, skriver innsenderen om planene om bygging av nytt Nadderud stadion.

– Hvis planene gjennomføres slik de nå foreligger, er det hevet over enhver tvil at dette vil få betydning for den øvrige idretten i Bærum – spesielt på anleggssiden, skriver innsenderen om planene om bygging av nytt Nadderud stadion.

Foto: KARL BRAANAAS

Etter at det har kommet nye estimater for kostnadene knyttet til nye Nadderud stadion, forbauser det meg at ikke flere fra idretten har tatt til orde for å revurdere planene, slik de nå foreligger. 

Politikerne er også stort sett tause – med unntak av MDGs Nikki Schei. Kostnadene for utbyggingen er nå estimert opp til 680 millioner kroner inkludert næringsarealer som ingen egentlig ønsker eller trenger. 

I tillegg kommer nær 140 millioner kroner til nytt friidrettsanlegg som bygges på Rud fordi friidretten må flytte fra Nadderud.

I Budstikka 27. januar uttaler daglig leder Jon Tunold at Stabæk ønsker seg en «nøktern arena som er godkjent for internasjonale turneringer».

Det er i beste fall en selvmotsigelse. I tillegg fremholder han at nye Nadderud ikke bygges for Stabæk og fotballspillerne, men for hele Bærums befolkning. 

Det styrker min oppfatning om at dette ikke er et nøkternt dimensjonert fotballanlegg, men i større grad enn nødvendig tilgodesett supportere og tilskuere. 

Der er verdt å minne om at Stabæk i 2018 og 2019 hadde rundt 3.700 tilskuere i snitt på hjemmekamper. Behovet for en tribunekapasitet på 8.000 som nå ligger i planene, kan umulig forsvares, selv om man har en drøm om å spille internasjonale kamper.

Er det riktig av kommunen å prioritere finansiering av anlegg til toppfotballen på denne måten?

Toppfotballen som Stabæk representerer, er i bunn og grunn næringsvirksomhet og burde etter min oppfatning i større grad kunne forventes å stå på egne økonomiske ben.

Hvis disse planene gjennomføres slik de nå foreligger, er det hevet over enhver tvil at dette vil få betydning for den øvrige idretten i Bærum – spesielt på anleggssiden. 

Mange av breddeklubbene som har planer for oppgradering av gamle og utidsmessige anlegg, klubbhus og så videre, må se langt etter finansiering i de neste årene. 

Behovet for for eksempel nye flerbrukshaller er stort i kommunen. Mange idretter sliter med å få treningstid i hallene. Uansett om ikke alle midlene blir omprioritert til breddeanlegg, så er det ikke til å komme utenom at dette i stor grad vil gå ut over realisering av andre idrettsanlegg som vil komme flere til gode.

Det riktige nå er å ta frem de opprinnelige planene med redusert tribunekapasitet, og «kna» på nytt, slik at vi kan få et stadion som i det minste er økonomisk bærekraftig og som ikke gjør Stabæk til en «gjøkunge» i idrettsreiret i Bærum.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.