Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hva med et seniorsenter i Sandvika?

Bjørn Lunøe savner et seniorsenter i Sandvika.

FOTO: KARL BRAANAAS

I alle år har vi senior-sandvikinger vært stemoderlig behandlet når det gjelder tilgang på et fullt operativt og sentralt lokalisert seniorsenter i byen Sandvika. For 10–15 år siden tok Sandvika vel, i samarbeid med kommunen og det lokale Røde Kors, initiativet til å starte organiseringen av Forum 60+ som i mange år opererte fra Røde Kors huset i Løkkehaven. Da kommunen for noen år siden tillot overflytting av Forum 60+ til kommunegården, ble det også frigjort arealer i kommunegården hvor visse senior relaterte aktiviteter siden har funnet sted.

Jeg har innledningsvis brukt uttrykket stemoderlig behandlet, fordi tilbudet i Sandvika rett og slett ikke er sammenlignbart med det tilbudet en finner hos seniorsentrene vi har rundt forbi ellers i Bærum, som f.eks. Haslum, Ekeberg, Hennie Onstad, og en rekke andre steder.

Jeg er selvsagt klar over at det ikke har vært lett å finne egnede lokaler sentralt i dagens Sandvika, selv om et opplagt sted for en tid tilbake antagelig ville vært den grønne bygning i Løkkehaven (Elias Smiths vei 7) som i dag huser Bærum kommunes frivillighetssentral.

Da Sandvika vel for mange år siden diskuterte etableringen av et seniorsenter i Sandvika med ordfører Lisbeth Hammer Krog, tente hun på ideen om å organisere et senter til å omfatte aktiviteter og interesseområder på tvers av generasjoner for bl.a. å stimulere kommunikasjon mellom generasjoner.

Sandvika står i dag foran store forandringer med rivning og gjenoppbygging av store deler av byens sentrum. Tiden er derfor nå inne for å tenke på planer, organisering og drift av et sentralt, egnet sted /lokale for et tilfredsstillende senter. Vi må ikke risikere å måtte stille i kø for å få tilgang på egnede lokaler når først planleggingsprosessen er kommet godt i gang!

Det finnes rundt forbi på de diverse seniorsentrene i Bærum en masse ekspertise på egnede aktiviteter, drift og administrasjon av et seniorsenter som er Bærums hovedstad, Sandvika, verdig. Denne ekspertisen vil kunne gi verdifulle bidrag til planer for et fullverdig senter lokalt i Sandvika.

Hvem tar initiativet til den første idé dugnaden? Sandvika vel, Vårt Sandvika, Bærum kommune, dagens seniorsenter komité, andre egnede fora? Hva nøler I etter? Det er ingen tid å miste!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.