Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hva med en tredje koronavaksine i Asker?

– En «føre var»-politikk vil vel være fornuftig, skriver innsenderen.

– En «føre var»-politikk vil vel være fornuftig, skriver innsenderen.

Foto: Joakim S. Enger

Asker og Bærum med sine 72 koronadøde må vel være av landets hardest rammede kommuner av denne epidemien.

I Budstikka 26. oktober opplyses det at det er forskjellig praksis i disse to kommunene med hensyn til en tredje koronavaksinering.

Bærum har vaksinert mer enn 5.000 personer allerede og fortsetter vaksineringen, mens kommuneoverlegen i Asker opplyser at de vil komme med nærmere informasjon.

Det som forbauser undertegnede er legens bagatellisering ved at det er frivillig å ta en tredje dose, og i tillegg har Asker en høy vaksinasjonsgrad fra før.

Hallo! Er det ikke akkurat det som er hensikten med den tredje vaksinen, nemlig å forsterke immuniteten etter de to første vaksinene? Folkehelseinstituttet (FHI) opplyser jo at immuniteten reduseres vesentlig etter noen måneder når bare to injeksjoner er satt.

Det er først ved tredje vaksinasjon at immunitetsgraden nærmer seg 90 prosent over tid. Varigheten av denne er dessverre fortsatt noe uviss. Dessuten har jo all koronavaksinering vært frivillig, selv om det har vært sterkt anbefalt å ta vaksinen.

Ved henvendelse til fastlegen opplyses det at de har ingen informasjon og plan for en tredje koronavaksinering og henviser til Asker kommune.

Det virker derfor underlig når kommuneoverlegen overlater dette til hver enkelt innbygger uten å komme med noen råd. Folkehelseinstituttet sier at kommunene enn så lenge må vurdere dette selv ut fra den situasjonen de er i.

For oss i gruppen 65+ og syke med nedsatt immunitet er det lite holdbart med et svar om at dette overlater vi til hver og en.

Vi er en kommune med rundt 100.000 innbyggere; mange bor tett på hverandre, så det er vel nærliggende at kommuneoverlegen kommer med en anbefaling om hva som er fornuftig å gjøre og samtidig går ut med hvordan hver og en bør forholde seg til dette.

Smittefaren er i ferd med å eskalere voldsomt mange steder, og det er vel optimistisk å tro at Asker slipper heldigere unna enn andre. Så en «føre var»-politikk vil vel være fornuftig og, ikke minst, det haster, slik at vi slipper en ny nedstengning til vinteren.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.