Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hva med å leie en rød Ferrari?

– Her må det være en vinn-vinn-situasjon med et nytt nabolag som vil mangle parkeringsplass til alle, skriver innsenderen.

– Her må det være en vinn-vinn-situasjon med et nytt nabolag som vil mangle parkeringsplass til alle, skriver innsenderen.

FOTO: PRIVAT

«Et godt planlagt parkeringskaos». Dette var overskriften på et innlegg i Budstikka 12. februar og gjelder utbygging av boliger på nedre Berger, Billingstad. Der vil det være et stort underskudd på parkeringsplasser hvis hver bolig har en bil, sies det.

Løsning som kan avhjelpe dette: Fra Slependen til Nesbru er det nå 10–11 bilforhandlere som representerer cirka 17–20 merker. Dette er antagelig Norges beste utvalg på 1,7 km. 

Her må det være en vinn-vinn-situasjon med et nytt nabolag som vil mangle parkeringsplass til alle. Det er nye tider for bilbruk/bilforhandlere, og hva med en felles internettside eller app for markedsføring og utleie/utlån?

Kunder kan registrere seg på med personalia og sertifikat, og så er det bare å logge seg på når man vil leie en bil for kortere eller lengre tid. Forhandlerne har da et visst samarbeid om priser, forsikring og så videre slik at de tjener på dette og at det er enkelt å leie bil der.

Med stor utbygging på Berger og i Billingstad-området er det et godt kundegrunnlag. Med litt reklame vil dette være attraktivt fra Sandvika til Hurum med god kollektivtjeneste. Noen vil låne en liten elbil, mens andre vil ha en større suv til sitt bruk. Noen vil låne bil en stund før de bestemmer seg før hva de skal kjøpe. Noen har én bil og vil leie en til i perioder. Noen har ikke bil og trenger en bil en gang iblant og så videre.

Dette vil gi flere kunder hos forhandlerne og få folk inn i lokalene. Forhandlerne vil tjene på dette, og med god service vil de kunne selge sin neste bil til en av kundene.

Ja da, kollektivtilbudet er det som må frakte folk generelt til fra jobb og annet, men bilbruk er kommet for å bli, og da må det tilrettelegges for litt fleksibel eie/leie/låne-praksis. Hva med å leie en rød Ferrari?

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.