Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hva med å kjøre om Follo?

Både Hurum og Røyken representerer et utall av positive muligheter for nye Asker kommune, men er dessverre negativt berørt av Slemmestad- og Røykenveien. Det blir derfor viktig å utnytte de muligheter som allerede foreligger.

En slik mulighet er å tenke annerledes rundt Oslofjordtunnelen. En reise fra Sætre til Oslo sentralbanestasjon kan skje på 43 minutter med buss og parkering på Måna. Her går det ekspressbusser hvert 5. minutt i rushtiden og Måna tilbyr parkering med ladeplass for elektrisk bil så vel som egne parkeringsplasser for funksjonshemmede.

Tunnelen som bindeledd

Man kan derfor kollektivt ta seg raskere til Oslo sentralbanestasjon (faktisk under halve tiden) enn å benytte «vår» side av Oslofjorden med allerede tungt belastede fartsårer som Røyken og Slemmestadveien. Miljøgevinsten er i tillegg høyere.

Vi mener politikere må bli oppmerksomme på denne utmerkede muligheten og benytte denne fordelen i videreutviklingen av Hurum. Med utgangspunkt i Sætre så finnes en rikt arbeidsliv innenfor nærområdet med de fordeler dette bringer ved bruk av Oslofjordtunnelen som bindeledd.

Det nye parallelle vedtatte tunnelløpet vil bare gjøre reiseruten mer attraktiv og det er derfor naturlig å sluse reisende med behov denne veien for å spare Røyken og Slemmestadveien for ytterligere belastning.

Kom med innspill

Nye Asker har gode forutsetninger for å lykkes som kommune, selv om utfordringene er mange på tvers av en rekke områder, ikke mist på samferdsel.

Samfunnsdelen er nå ute på høring og la meg berømme det arbeidet som er lagt ned og ført i pennen. Dokumentet belyser både muligheter og utfordringer på en god måte. Alle er invitert til å komme med sine innspill og denne anledningen vil vi benytte på en konstruktiv måte innenfor svarfristen 31. januar.

Mulighetene er mange og gode!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.