Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hva gjør man når det er fullt på Solli?

– Vi ser frem til at løypene blir ryddet og spor kjørt, skriver innsenderen. Her Trym Fossum (56) på ski i Kjekstadmarka.

– Vi ser frem til at løypene blir ryddet og spor kjørt, skriver innsenderen. Her Trym Fossum (56) på ski i Kjekstadmarka. 

FOTO: PRIVAT

Da snur man bilen og reiser til Dikemark. Erfaringsmessig er det vel så bra snøforhold og løyper i Kjekstadmarka. 

Da vi kom til Dikemark og parkeringsplassen ved 3. avdeling, burde vi skjønt at ting ikke var som det pleier. Kun én bil på parkeringsplassen, og en dårlig måkt plass. 

På med skiene og full av forventning mot løypa! Der var det ikke kjørt tråkkemaskin eller spor, men verre var det at det lå to store trær over løypa. Vi snudde for å gå motsatt vei, men etter 30 meter var det også der trær over løypa.

Vi ga oss imidlertid ikke så lett, gikk rundt trefallet og kom inn på løypa lenger opp. Etter 50 meter var nytt trefall med flere trær, så vi gikk ut av løypa og omvei inn i skogen og inn på løypa 30 lenger opp. 

Nytt trefall, her måtte vi krype under. Neste trefall enten å krype under, eller om vi var heldige klare å skritte over.

Slik fortsatte det omtrent hver 50. meter. Vi ga opp etter cirka 1 1/2 km da vi kom til en åpen bekk som rant over løypetraseen. Det var de samme utfordringene på veien tilbake. 

Vi, Knut Eriksen (82), Per Fossum (76) og Trym Fossum (56), fikk oss likevel en fin skitur med mange uvante skiteknikkøvelser. Vi ser frem til at løypene blir ryddet og spor kjørt!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.