Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hva er sykepleie?

– Jeg er helt enig i at vi må gjøre noe for å organisere sykepleiernes hverdag. Å jobbe i kommunen som sykepleier er krevende, men kan også være lærerikt og spennende, skriver innsenderen.

– Jeg er helt enig i at vi må gjøre noe for å organisere sykepleiernes hverdag. Å jobbe i kommunen som sykepleier er krevende, men kan også være lærerikt og spennende, skriver innsenderen.

ILLUSTRASJONSFOTO: TRINE JØDAL

Onsdag morgen 12. januar satt jeg og leste lederartikkelen i Budstikka. Temaet var utfordringene i Asker og Bærum og behovet for å rekruttere sykepleiere. En problemstilling vi i Norsk Sykepleierforbund har løftet over lang tid.

Samtidig får jeg en e-post fra en av mine medlemmer fra et sykehjem med tittelen: «Hva er sykepleie?» På sykehjemmet har de nå fått beskjed om at renholdspersonellet ikke lenger skal rengjøre rommene til pasientene etter at de har reist hjem eller gått bort. Dette skal de ansatte på avdelingen gjøre. 

Erfaring sier meg at denne oppgaven lett kan falle på blant andre sykepleiere. Jeg kan gjerne diskutere hva sykepleie er, men det er absolutt ikke å vaske et tomt pasientrom. Denne oppgaven bør utføres av en mer erfaren og kompetent yrkesgruppe, nemlig renholdsarbeidere.

Denne historien er dessverre ikke enestående. Ikke i Asker, men heller ikke i resten av Kommune-Norge.

Mitt spørsmål er hvorfor er det sånn? Hvorfor leser jeg i avisen at vi trenger strakstiltak for å rekruttere kritisk helsepersonell i kommunen samtidig som sykepleiere får arbeidsoppgaver som å vaske tøy, lage mat, tørke støv eller pynte til jul? 

Det henger jo ikke sammen. Ikke tror jeg det har så veldig god effekt på rekrutteringen heller.

Så jeg er helt enig i at vi må gjøre noe for å organisere sykepleiernes hverdag. Å jobbe i kommunen som sykepleier er krevende, men kan også være lærerikt og spennende.

Direktør for velferd i Asker kommune, Aud Hansen, uttaler i Budstikka 8. januar at kommunen er i ferd med å lage en plan for hvilken kompetanse de trenger i kommunen i årene fremover. 

Jeg kan allerede nå forutse noe av resultatet. Man trenger ikke sykepleiere til å vaske pasientrom.

Nina Margrethe Skjervik er hovedtillitsvalgt for Norsk Sykepleierforbund Asker.

Nina Margrethe Skjervik er hovedtillitsvalgt for Norsk Sykepleierforbund Asker.

FOTO: PRIVAT

Jeg synes lederen avsluttes med noen gode poenger. Hvilke strakstiltak har vi? I arbeidsmarkedet ellers blir ettertraktet personell tilbudt goder som for eksempel konkurransedyktig lønn. Jeg tenker at vi ikke har prøvd ut det i tilstrekkelig grad i Asker. I hvert fall ikke nok til å måle om det faktisk har en effekt. 

Så har vi dette med bolig. Da min foreldregenerasjons sykepleiere var ferdig utdannet, ble de fristet til kommunene eller sykehusene med blant annet tilbud om å leie leilighet til en rimelig leie. 

Blakstad sykehus hadde dette tilbudet. Flere av disse sykepleierne etablerte seg i Asker og har gjennom sitt yrkesliv også jobbet i Asker kommune. Kan vi lære noe av det?

Avslutningsvis så må vi ikke glemme faget. Sykepleie er et bredt og spennende fag og yrke. Jeg utfordrer kommuneledelsen til sammen med Norsk Sykepleierforbund å se på hva vi kan gjøre for å tiltrekke oss sykepleiere med løfte om høy faglighet, spennende oppgaver og faglig utvikling. 

Vi har mange dyktige, høyt kvalifiserte sykepleiere i kommunen, vi har mange spennende oppgaver, men vi kan bli bedre på faglig utvikling. 

Og så må vi få tid til å gjøre jobben vår – ikke vaske pasientrom.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.