Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hva er klimaklokt?

– Er det klimaklokt av Bærum å investere så mye de nærmeste 20 årene at det krever en befolkningsøkning på 40.000 nye innbyggere? spør Eva Holo Kostveit i Bærum Sp.

– Er det klimaklokt av Bærum å investere så mye de nærmeste 20 årene at det krever en befolkningsøkning på 40.000 nye innbyggere? spør Eva Holo Kostveit i Bærum Sp.

Foto: KARL BRAANAAS

Bærum har som mål å være en klimaklok kommune. Er det klimaklokt av Bærum å investere så mye de nærmeste 20 årene at det krever en befolkningsøkning på 40.000 nye innbyggere?

Bærum er i ferd med å planlegge for en utvikling som får store følger.

  • Økonomi: Kommunen vil de nærmeste årene ha en skyhøy gjeldsgrad.
  • Infrastruktur: Hasteutbygging av barnehager, skoler og helsetilbud, i verste fall etter prinsippet «jo større jo bedre».
  • Boligbygging: Fortetting, sentralisering og nedbygging av jord og grøntarealer.
  • Transport: Kraftig veibygging med mange års negativ følge med hensyn til forurensning.
  • Sikkerhet: Et svekket polititilbud med færre politiansatte i forhold til befolkningsveksten.

Bærum ligger i et område som i mange år har trukket til seg arbeidskraft fra hele landet. Hele regionen har lagt opp til en sentraliserende utvikling, med den følge at distriktene har levert ferdig utdannede skattebetalere til vårt pressområde. 

Dette er ikke bærekraftig og må en gang stoppes. Alle vet det, planleggere og politikere, men det er en utakknemlig oppgave som vi pålegger neste generasjon å løse.

Sp blir anklaget for å ikke være opptatt av klima. En av hovedsakene for partiet er et ønske om at det blir lagt til rette for arbeidsplasser og tjenester nær folk. For klimaet betyr det at man ikke samler en stadig større del av Norges befolkning i Oslo og Viken. 

En femdel av Norges innbyggere bor nå i Oslo, Asker og Bærum. Er det klimaklokt?

Bærum Sp mener vi bør dempe utbygging og befolkningsvekst. Vi ønsker et godt miljø for dem som allerede bor her, også for de nye innbyggere vi tar imot i de kommende årene. Men vi unner distriktene – i hele landet – å få beholde sine innbyggere og skattebetalere i et godt sosialt klima.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.