Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hva er galt med skolen i Bærum?

– Når tre ansatte ved Jong skole har sagt opp sine stillinger – nærmest på dagen – og forlater skolen, er det ikke på skolen feilen ligger, skriver innsenderen.

– Når tre ansatte ved Jong skole har sagt opp sine stillinger – nærmest på dagen – og forlater skolen, er det ikke på skolen feilen ligger, skriver innsenderen.

Foto: KARL BRAANAAS

Budstikka har ved flere anledninger i det siste presentert at det er et misforhold i skolesektoren i Bærum.

Flere ganger har kommunalsjef Siv Herikstad blitt bedt om å uttale seg, men gir bare et svært så ullent svar tilbake.

Det hele tok til med at rektor på Jong skole gikk på dagen, så fulgte skolens nestleder og en lærer.

Utdanningsforbundets leder i Bærum, Bjørn Sigurd Hjetland, fikk heller ikke svar på hva konflikten ved Jong skole handler om. Hjetland er alle læreres talsmann i Bærum og skal sørge for gode relasjoner for alle lærere i Bærumsskolen og kommunens administrasjon.

Når tre ansatte ved Jong skole har sagt opp sine stillinger – nærmest på dagen – og forlater skolen, er det ikke på skolen feilen ligger, snarere er det uoppnåelige forventninger kommunens administrative skolesektor har satt seg, at rektor skal «utøve lederskap i tråd med Bærum kommunes forventninger til ledelse».

Etter åtte år som rektor sa Jong-rektoren opp på dagen. Det må ligge en lite demokratisk og nærmest diktatorisk ledelsesmodell fra kommunalsjefen for oppvekst og skole bak.

Ledelsesmodellen har da også ført til at flere rektorer har fått munnkurv. Hvor er det byggende fellesarbeidet for en god og åpen skole?

– Det er fra kommunens ledelse prioritert økonomisk overskudd, fremfor skolens spesifikke elevers behov, skriver innsenderen om Haug skole.

– Det er fra kommunens ledelse prioritert økonomisk overskudd, fremfor skolens spesifikke elevers behov, skriver innsenderen om Haug skole.

Foto: JOAKIM S. ENGER

Det neste er situasjonen ved Haug skole. Her har det foregått en snuoperasjon som leder i Utdanningsforbundet synes er merkelig.

Det er her fra kommunens ledelse prioritert økonomisk overskudd, fremfor skolens spesifikke elevers behov. Unnskyldningen fra kommunens side er dårlig kommunikasjon. 

Det siste som er kommet opp, er at skolebibliotekarers stillinger kuttes og fjernes. Dette er utrolig. At Bærum kommune våger å kutte relasjoner til vårt kulturliv og vår litterære arv.

Bærums-elevene har gjennom de siste 50 år hatt en imponerende og rik tilgang til skolebiblioteket. Hver skole med sitt bibliotek. En fagbibliotekar har ledet disse kultursentrene og stått for kontakten med elevene. Nå vurderes det til og med å sette inn frivillige.

At skolebibliotekarenes innsats reduseres, er Bærumsskolens elever ikke tjent med.

Kanskje det er på tide å vurdere skolesektorens stilling og kommunalsjefen for oppvekst og skoles arbeide i Bærum?

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.