Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hva er det politikerne i Bærum ikke skjønner?

En tennisbane er 650 kvadratmeter, og det er to eller fire spillere på banen.

En tennisbane er 650 kvadratmeter, og det er to eller fire spillere på banen.

FOTO: PRIVAT

Normalt har jeg inntrykk av at politikere er ganske flinke til å sette seg inn i sakene de skal ta stilling til, men på enkelte områder kan det virke som covid-19 har gjort dem handlingslammet.

Treningssentre og andre typer treningsanlegg i privat regi får ha åpent i Bærum, mens tilsvarende type anlegg i regi av idrettsklubber fortsatt må holde stengt for voksne. Dette er en utidig forskjellsbehandling.

Har noen av politikerne i Bærum tatt seg bryet med å sjekke ut hvor mange kvadratmeter hver person har til rådighet i for eksempel tennishaller? Neppe.

Hvorfor straffer politikerne frivilligheten samtidig som kommunen åpner for private bedrifter hvor det er mye større mulighet for smittespredning? Tennishaller har ingen negativ historikk i spredning av covid-19, jeg har faktisk ikke hørt om et eneste tilfelle.

I motsetning til tennishaller, som er bygget av klubbene og i all hovedsak blir betalt av brukerne, blir de fleste andre idrettsanlegg bygget av kommunen og leid ut til klubbene for en hyggelig pris. Økonomisk er dermed mange tennisklubber i samme situasjon som private anlegg når det gjelder gjeld som skal betjenes.

En tennisbane har normalt en flate på 650 kvadratmeter. På dette arealet er det enten to eller fire spillere, og det er i tillegg nett mellom disse, og vi skal absolutt ikke gå i veien for hverandre i double. 

Hva er muligheten for smitte her sammenlignet med et treningssenter eller Vinmonopolet? Jeg skjønner det ikke.

I tillegg snakkes det om å ivareta de mest sårbare gruppene. Tennis er en av de absolutt beste idrettene for eldre mennesker – en idrett du kan være aktiv i til langt opp i 80-årene – på en koronatrygg måte. 

Tar man en tur i hallene, vil man oppdage at det er mange pensjonister som gir alt for den lille gule ballen. Besøkene i tennishallen reduserer garantert antall besøk på legekontorene.

Politikerne i Asker har skjønt dette. Hva er det politikerne i Bærum ikke skjønner?

Medlemmene lider, klubbene lider. På tide å våkne, kjære politikere!

PS! Nei, jeg snakker ikke for min «syke mor». Jeg er nemlig så heldig at jeg bor i Asker, men føler med mine tennisvenner i Bærum.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.