Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hva er det MDG og SV ikke forstår?

Kåre Møllerhagen (H) påpeker at velferdsstaten bygges av bedrifter som selger mer til utlandet enn vi samlet sett kjøper.

FOTO: KARL BRAANAAS

Hans Rugset MDG viser til Høyres manglende naturvern. La oss enes om at vi er uenig og har motsatt syn på hva som er den beste løsningen for samfunnet i stort.

Velferdsstaten bygges ikke av lobbyister, ikke statlige organisasjoner og byråkrati, men bedrifter som selger mer til utlandet enn vi samlet sett kjøper. Slik har vi råd til velferdsordninger ikke andre nasjoner har.

Norge har for mange som ikke bidrar i verdiskapningen velferdsstaten trenger for å overleve. Da er det skremmende lesning at det er Fylkesmannen/fylkeskommunen og mer byråkrati som er redningen. Jeg kan berolige Rugset med at Høyre har ikke som målsetting å asfaltere hele Viken. Høyres målsetting er å bygge et samfunn med levedyktige bedrifter og trygge arbeidsplasser, men det krever en moderne infrastruktur.

Høyre ser hvilken vei det bærer og vil kutte «fordyrende» mellomledd. Privat næringsliv må sette tæring etter næring, da kan ikke byråkratiet fortsette å vokse som om ingenting har hendt. Dette er ikke bærekraftig.

Verdiskapningen skjer ikke bare i Nordsjøen. Med tusener av arbeidssøkende «blør» Oljefondet daglig bokstavelig talt velferd. Uten Oljefondet har vi ingen mulighet for å opprettholde dagens nivå på godene. Norge overlever ikke som Grønn Ungdom påstår på tang og tare og sirkulærøkonomi. Det blir ikke mer velferd om vi alle klipper håret på hverandre og bytter penger.

Mulig Rugset/MDGs drøm er å se E18 og Oslo som Kina under Mao, fullt av sykler, men hverken varer eller personer kan sykles til kontinentet via Oslo. Når vi i tillegg hører at MDG og SV ønsker å skattlegge bedriftene med 20–30 mrd. ekstra, er det på tide at de forteller velgerne hvordan morgendagens samfunn vil se ut. MDG og SV roper på at staten skal redde kommuner og fylkeskommuner. Forstår ikke de hvordan verdier skapes og hvor pengene kommer fra?

MDG og SV må snart innse at velferdsstaten er avhengig at «det må ytes før det nytes» og om noe er avhengig av moderne infrastruktur som bl.a. veier og jernbane, så er det Det Grønne Skiftet!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.