Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hurra for Hoslebanen

– Øvrevoll Hosle IL står i dag på som helter for å holde naturisen på Hoslebanen i stand gjennom milde og uforutsigbare vintre, skriver innsenderen. Her fra en bandycup sist vinter.

– Øvrevoll Hosle IL står i dag på som helter for å holde naturisen på Hoslebanen i stand gjennom milde og uforutsigbare vintre, skriver innsenderen. Her fra en bandycup sist vinter.

Foto: TRINE JØDAL

Finansieringen av kunstisen og kunstgress på Hoslebanen er endelig landet, og jeg kan nesten ikke vente til anlegget står klart. 

I møtet i hovedutvalg for miljø, idrett og kultur 12. november ble handlingsprogrammet for Bærum 2021–2024 behandlet. Fremskrittspartiet har sammen med våre borgerlige samarbeidspartnere vært opptatt av å prioritere at Bærum kommune skal forskuttere spillemidler til idrettsanlegg, slik at siste del i finansieringsplanen for Hoslebanen kunne sikres. 

Vi har lagt inn 5 millioner kroner i 2021 og 5 millioner i 2022. Vi har også lagt inn tilskudd til drift. 

Forskuttering av spillemidler gir kommunen nesten ingen kostnader totalt sett. Det er bare tapte renteinntekter man går glipp av, pluss at det er en minimal risiko for at spillemidlene ikke tildeles. 

Dette er en billig måte for Bærum kommune å stille opp for sine idrettslag på, så det skulle bare mangle at vi ikke sørget for denne forskutteringen. Selv i en tid der Bærum kommune må bruke sparekniven, så kan vi ta oss råd til en slik forskuttering, fordi pengene tilbakebetales året etter.

Det er en ære å som politiker få være en liten brikke i realiseringen av nye Hoslebanen. Men det er ildsjelene i ØHIL som virkelig har lagt grunnlaget for dette prosjektet, og som er berettiget heder og ære. Prosjektet har de jobbet med siden 2009.

Kunstis på Hosle er viktig for Bærum! Hoslebanen favner geografisk om veldig mange barn og unge, og også voksne, i Østre Bærum, som både driver aktiv idrett og som bruker banen til lek og rekreasjon. 

Øvrevoll Hosle IL står i dag på som helter for å holde naturisen på Hoslebanen i stand gjennom milde og uforutsigbare vintre. Antall dugnadstimer er formidabelt, og hele lokalbefolkningen får glede av denne innsatsen. 

Med kunstis vil forhåpentligvis dugnadsinnsatsen forenkles. Det at ikke mildvær gjør at isen smelter få dager etter at man har vannet naturisen, regner jeg med vil føles godt. 

For ØHIL og andre brukere av isen blir det også et stort løft at sesongen forlenges til om lag fem måneder, fra november til og med mars.

Til lykke Hosle og ØHIL!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.